Yagislar Kirklareli'ndeki Barajlarda Su Seviyesini Yükseltti

Kirklareli'nde bir süredir araliklarla devam eden yagislar barajlarin doluluk oranlarini arttirdi.

DSI 112. Sube Müdürlügünden alinan verilere göre, Kirklareli'nde 4 barajdaki su seviyesi bir yilda 156 milyon 389 bin metreküp artti.

Kayaliköy Baraji'nin geçen sene haziran ayinda 39 milyon 664 bin metreküp seviyelerine kadar gerileyen su seviyesi bu yilin haziran ayinda 117 milyon 712 bin metreküpe çikti.

Kirklareli Baraji'nda su seviyesi geçen sene haziranda 51 milyon 449 bin metreküp ölçülürken bu yil 108 milyon 748 bin metreküpe yükseldi.

Çayirdere Baraji'ndaki su seviyesi geçen sene 5 milyon 840 bin metreküp iken bu yil haziranda 13 milyon 483 bin metreküpe çikti. Armagan Baraji'nda da geçen yil 22 milyon 347 bin metreküp olan su seviyesi bu yil 35 milyon 746 bin metreküp olarak kayitlara geçti.

Son verilere göre Kirklareli'ndeki barajlarda su seviyesinde iki kat artis gözleniyor.

- Barajlarin su seviyesi çiftçileri de mutlu etti

Bölgede geçen yil yasanan kuralik nedeniyle su seviyesi dip noktalara çekilen Kayaliköy Baraji yakinindaki Kayali köyünde çiftçilik yapan Saban Sabanci, AA muhabirine, geçen yil kuruma seviyesine gelen barajin doluluk oraninin bu yil çiftçileri de umutlandirdigini söyledi.

Çiftçilerin rahat bir sezon geçireceklerine inandigini ifade eden Sabanci, barajin su seviyesinin artmaya devam ettigini kaydetti.

Barajdaki doluluk oraninin güzel seviyelerde oldugunu anlatan Sabanci, "Baraj geçen yil kuraliktan dolayi bitme noktasina gelmisti. Bu yil yagislarin güzel olusu barajimizi doldurdu. Sulamaya da yeterli içme suyu olarak da yeterli. Su an için durum çok güzel. Yaklasik 10 gündür de her gün yagis oldugundan dolayi su geliyor." diye konustu.

Çiftçilerin geçen sene sezon sonunda sulamayi durdurdugunu, Edirne'nin sebeke suyu alamadigini animsatan Sabanci, bundan sonra yagis olmasa bile barajdaki su seviyesinin 2 yil yeterli olacagina inandigini ifade etti.

Kaynak: AA