'Uluslararasi Sanat Ve Tasarim Arastirmalari Kongresi Ve Sergisi' Basladi

Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Kayseri Üniversitesi ortakliginda, bu yil ilki düzenlenen "Uluslararasi Sanat ve Tasarim Arastirmalari Kongresi ve Sergisi" basladi.

Kayseri Üniversitesi'nden yapilan yazili açiklamaya göre, online düzenlenen etkinlikte konusan Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, sanat ve tasarim alani ile ilgili güncel gelismeleri tartismak ve paylasmak amaciyla birçok bilim insaninin çevrimiçi ortamda bir araya gelmis olmasinin, ayni zamanda eserlerini sergileyerek katki olusturulmasi açisindan anlamli bulduklarini belirtti.

Bu toplantilarin, bilim insanlarinin kendilerini ölçmeleri, eserlerini sergileme firsati bulmalari, bilgi ve fikir alisverisinde bulunmalari açisindan önemli oldugunu aktaran Karamustafa, sunlari kaydetti:

"Farkli disiplinler ile sanattan tasarima kadar etkilesim halinde olmaya katki saglayan bu etkinlik ortak isbirliginin ve paylasmanin bir sonucu olarak örnek teskil etmektedir. Üniversite yasaminda ve bilim hayatinda sanatin ve tasarimin en az tip, mühendislik ve temel bilimler kadar gerekli oldugunu düsünüyoruz. Sanatin ve tasarimin ekonomik ve sosyal alandaki gelismelerle paralellik gösterdigini görmekteyiz. Bu sebeple üniversitelerimizde en az diger alanlar kadar sanat ve tasarim alanina da son derece önem vermekteyiz."

Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar da iki üniversite arasinda sanat ve tasarim alaninda is birligi olanaklarini görüsmek üzere ortak komite kurulmasinin, bu uluslararasi kongreyi baslatmalarina vesile oldugunu belirtti.

Açilis konusmalarinin ardindan Orta Dogu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ali Uzay Peker, "Authenticity of Design" konulu sunum yapti.

Iki gün sürecek kongrede 41 oturumda 220 bildiri sunulacak, 181 sanat ve tasarim çalismasi sergilenecek.

Kaynak: AA