(Özel) Içki Ve Sigarayi Birakani 5 Yil Ücretsiz Tasiyacak

Izmir Torbali’da minibüsçülük yapan Halil Öztürk, bundan tam 15 yil önce minibüsünün camina “Içki ve sigarayi birakana 5 yil ücretsiz tasima” yazili tabela asti. Insanlari kötü aliskanliklardan bu sayede uzaklastirmayi amaçlayan Öztürk, henüz kimsesinin kendisine ücretsiz tasima için basvurmamasindan sikayet etti.

(Özel) Içki Ve Sigarayi Birakani 5 Yil Ücretsiz Tasiyacak
Izmir’in Torbali ilçesinde Torbali-Yeniköy hattinda minibüsçülük yapan Halil Öztürk, vatandaslari kötü aliskanliklarindan uzaklastirmak için ilginç bir yol izledi. Bundan 15 yil önce minibüsünün camina “Içki ve sigarayi birakana 5 yil ücretsiz tasima” yazili tabela asan Öztürk, simdiye dek kimsenin kendisine basvuruda bulunmamasindan sikayetçi. Içki ve sigarayi birakip ücretsiz yolculuk edenler arttikça diger insanlara da örnek olunacagini belirten Öztürk, “Insanlarin içki ve sigarayi birakmasina sebep olmak istiyorum” dedi.



“15 yildir bedava tasidigim kimse çikmadi”

Öztürk, “Bu tabelayi 15 sene önce minibüsüme astim. Içki ve sigaraya karsi oldugum, vatandasin sagligini düsündügüm için bu yaziyi yazdim. Iyi tepkiler almiyorum. Sanki insanlarin düsmaniymisim gibi davraniyorlar. Içkiyi ve sigarayi birakan buyursun binsin. Sirtimda tasimayacagim, araba tasiyacak. Benim derdim para degil ama insanlara kabul ettiremedim. 15 yildir kötü aliskanliklarini birakip bedava tasidigim kimse çikmadi. Ben istiyorum ki içki ve sigarayi birakan insanlar çogalsin, minibüsüme bedava yolcu listesi asayim. Baska insanlara da örnek olsun istiyorum. Ben hayatimda içki içmedim. Sigarayi da 30 yil önce biraktim. Insan sagligi önemli. Sigara içenle içmeyen insan belli olur. Sigara içmeyen adam çira gibi olur” diye konustu.

Kaynak: İHA