(Özel) 5 Temmuz'dan Sonra Türkiye Ve Bursa'ya Arap Turist Akini Olacak

Bursa’nin Arap cografyasinin baskenti oldugunu ifade eden Türkiye Seyahat Acentalari Birligi (TÜRSAB) Güney Marmara Bölge Baskani Murat Saraçoglu, 5 Temmuzdan sonra Arap ülkelerinden gelecek uçaklarin dolu oldugunu söyledi.

(Özel) 5 Temmuz'dan Sonra Türkiye Ve Bursa'ya Arap Turist Akini Olacak
Dünya üzerinde asilama çalismalarinin artmasiyla birlikte turizm hareketliliginin de basladigini ifade eden Türkiye Seyahat Acentalari Birligi (TÜRSAB) Güney Marmara Bölge Baskani Murat Saraçoglu, “Insanlar uzun süredir evlerinde veya sehirlerinde kalmaktan dolayi bunaldi. Rehabilite olma açisindan insanlar tatil yapmayi hedefliyor. Bu da hareketliligin baslamasina vesile olacak. Avrupa Birligi ülkeleri kendi sinirlari içerisinde daha çok turistik hareketliligin olmasini önemsiyor. Bu dogrultuda vatandaslarini yönlendirdiklerini görüyoruz. Çünkü ekonomik olarak ülkeler ciddi bir sekilde bütçe açigi vermeye basladi.

Bundan dolayi da Avrupa Birligi harcamalarin kendi sinirlari içerisinde kalmasina dikkat ediyor” dedi.

“Türkiye’de yabanci turistler ucuza kaliteli hizmet bulabiliyor”

Türkiye olarak Rusya, Ingiltere ve Almanya basta olmak üzere Arap ülkeleriyle daha çok agirlikli olarak iliskiler içerisinde bulunduklarini belirten Saraçoglu, “Bundan sonraki süreçte de Rusya ile olan iliskilerimizde herhangi bir siyasî tartisma ve sikinti olmazsa Ruslarin agirlikli olarak Türkiye’yi ziyaret edecegini düsünüyoruz. Ukrayna ile ciddi iliskilerimiz var. Biz TÜRSAB olarak Ukrayna pazarina yeni bir pazar olarak bakiyoruz. Oradan daha çok turist gelmesi için çaba sarf ediyoruz. Almanya’dan Türkiye’yi tercih eden hem bizim hem de onlarin vatandaslari var. Özellikle güneyde ve Ege sahilinde yillardan beri kullandiklari mülkiyet haklari var. Bununla birlikte her sey dahil sistemde Türkiye çok büyük bir markadir. Özellikle de para biriminden dolayi kaliteli hizmeti ucuza alabiliyorlar” diye konustu.

“Arap ülkelerinden kalkacak olan uçaklarda yer yok”

Bursa’yi yeni turizm trendlerine de hazirladiklarini belirten Saraçoglu, “Bursa, Arap cografyasinin baskenti diyebiliriz. Yavas yavas hareketlenmelerin basladigini görüyoruz. Arap ülkelerinden Kuveyt ve Katar’dan gelen ziyaretçilerimiz var. Spor faaliyetleri için gelen ve gelecek olan ekipler var. Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin saglamis oldugu imkânlardan faydalaniyorlar. Arap turizminin okullardan kapandiktan sonra daha da hareketlenecegini düsünüyoruz. Baktigimizda 5 Temmuzdan sonra uçak seferlerinin dolu oldugunu görüyorum. Bu da 2 yildir yasadigimiz sikintilar sebebiyle verdigimiz açigin kapanacagina isaret ediyor. Turizmciler ve oteller olarak her seyiyle haziriz” seklinde konustu.

"Salgin kurallarinda yabanci turistlere örnek olmaliyiz"

Korona virüs tedbirlerine Türk halkinin bu dönemde daha da dikkat etmesi gerektigini belirten Saraçoglu, “Gelen turistler, bizler ne kadar kurallara uyuyorsak, onlar da uymak zorunda kalacaktir. En kisa zamanda bu virüs kisitlamalarin bitmesini umuyoruz. Restoranlarin ve buna benzer yerlerin saat kisitlamasinin 21.00’dan daha ileriye alinmasi gerekiyor. Çünkü gelen turistlerin daha iyi hizmet almasi için bu çok mühim. Vatandasimiz kadar esnafimizin da maske, mesafe ve hijyen kurallarina riayet etmesi lâzim. Eger bizler kurallara uyar ve onlarin da uymasini saglarsak, önümüzdeki dönemde bu korona virüs salginindan tamamen kurtuluruz. Turizmle salgin artti gibi haberlerle karsilasmamak için bizlerin öncelikle kurallara uymasi gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA