Mühendis Kocasi Tarafindan Öldürülen Kadinin Ailesi Katil Için 'Müebbet' Istedi

Samsun’da mühendis kocasi tarafindan bogazindan biçaklanarak öldürülen 2 çocuk annesi kadinin annesi ve kardesleri, katilin en agir sekilde cezalandirilmasini istedi.

Mühendis Kocasi Tarafindan Öldürülen Kadinin Ailesi Katil Için 'Müebbet' Istedi
Olay, Samsun’un Ilkadim ilçesi Ulugazi Mahallesi Selimiye Sokak No 6’da bulunan 4 katli apartmanin 4. katinda 13 Subat aksami meydana geldi. Iddiaya göre, mühendis Oguz Taner Ekmenci (50), 2 çocuk annesi karisi Mihrican Ekmenci’yi (46) evlerinde bogazindan biçaklayarak öldürdü. Katil zanlisi koca, polis tarafindan gözaltina alindi ve çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Oguz Taner Ekmenci hakkinda Samsun 1. Agir Ceza Mahkemesinde dava açildi. Bugün görülen davanin ilk durusmasi öncesi Samsun Adliyesi önünde, öldürülen kadinin yakinlari ve kadin gruplari basin açiklamasi yapti.

Öldürülen Mihrican’in ablasi Perihan Karakurt, "Ailecek çok aci çekiyoruz. Kardesim ölümü hak etmedi. Bu katil bu isi tasarlayarak planlayarak yapti. Agirlastirilmis müebbet hapis istiyorum. Hiç bir indirimden yararlanmasini istemiyorum. Benim kardesim eve katki bulunmak için çalisti. Esi eve hiç hatti saglamadi. En sonunda kardesimi katletti" dedi.

Kiz kardesi Sibel Köse, "Tek basina yapmadigini düsünüyorum. Baska aile fertlerinin de yardim ettigini, delillerin karartildigini düsünüyoruz. Gerekli arastirmanin yapilip suçlularin hepsinin cezasini çekmesini istiyoruz. Ablamin toprak altinda kemikleri çürürken, onlarin bu hayatta nefes almasini istemiyorum" diye konustu.

Anne Cennet Köse ise "Adalet istiyorum. Müebbet hapis istiyorum. Hapisten çikmasin. Benim yavrumu kesti, ettigini bulsun" seklinde konustu.

Kaynak: İHA