MHP Aydin Il Baskani Alicik Açiklamasi 'Zorluklar Elbirligi Ile Yenilecek'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydin Il Baskani Haluk Alicik, Aydin Büyüksehir Belediye Meclisi’ne MHP’li meclis üyelerinin verdigi ve Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen esnaflara maddi destek önergesi hakkinda konusarak, "Aydin’i ilgilendiren her konuda gayretle çalisiyoruz, insallah zorluklar el birligi ile yenilecek" dedi.

MHP Aydin Il Baskani Alicik Açiklamasi 'Zorluklar Elbirligi Ile Yenilecek'


MHP Aydin Il Baskani Haluk Alicik, parti binasinda Aydin gündemine iliskin degerlendirme toplantisi düzenledi.

Genis katilimla düzenlenen toplantida gündeme iliskin açiklamalar yapan Alicik’in ana gündem konusu MHP’li Aydin Büyüksehir Belediye meclis üyelerinin pandemi döneminde zor günler geçiren esnafa yönelik bin TL’lik destekleme önergesi oldu. Baskan Alicik, "Bugünü kurtarmak ugruna yarinlari kundaklayanlara inat, bana ne demiyoruz, aman sen de yilginligiyla basimizi kuma gömmüyoruz, duyarsizlik göstermiyoruz. Teklifimizin Plan ve Bütçe Komisyonu’nda olumlu sonuçlanmasini ve esnaflarimiza çam sakizi, efe armagani olmasini diliyoruz" dedi.



Çerçioglu’nu önergeye destek vermeye davet etti

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nu önergeye destek vermeye davet ederek belediyelerin esnaflara ve vatandaslara yönelik desteklerini hatirlatan MHP Aydin Il Baskani Haluk Alicik, "Salginin ekonomik olarak en çok etkiledigi, ilimiz sinirlari içerisinde yer alan ve Covid-19 salgini nedeniyle faaliyetleri durdurulan isyeri ve isletmelere, 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu ve 5393 sayili Belediye Kanunu’na dayanilarak, faal olarak çalisan isletmelere tek sefere mahsus olmak üzere ve bin TL’den az olmamak kosuluyla nakdi yardimda bulunulmasi teklifimizin Plan ve Bütçe Komisyonu’nda olumlu sonuçlanmasini ve esnaflarimiza çam sakizi, efe armagani olmasini diliyorum. Ancak önergemize bagli olarak Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu merkezi yönetimi adres gösterdi. Salginla mücadelede herkesin imkanlari nispetinde bir seyler yaptigi bu dönemde bu yaklasimi anlamak mümkün degildir. Tüm belediyeler gibi, CHP’li bir çok belediyenin bu zor süreçte yaptigi çalismalari bilmemesi mümkün degildir. Çerçioglu’na hemserilik temelli bir yaklasimi tavsiye ediyorum" diye konustu.



"Aydin’in yararina katki sunacak her çalismaya destek vermeye haziriz"

Aydin’in gelismesine, vatandaslarin yararina olan her çalismada destek olacaklarini kaydeden Alicik, "Zor günler elbet bitecek. Elbette zorluklar elbirligi ile yenilecek. Akliselim, kalbi selim ve zevkiselim ile huzur gelecek. Güzelhisar Aydin Kentimiz ve Efe yürekli hemserilerimin huzuru için variz, huzuru saglamak için mücadele ediyoruz, etmeye de devam edecegiz. Varsin birileri kavga etsin, biz kucaklasacagiz. Varsin birileri çikar hesabi yapsin, biz hemserimizle gönül köprüleri kuracagiz. Varsin birileri dedikoduya, fitneye, fesada payanda olsun, biz cennet Aydin kentimizin sesi, mazlumlarin nefesi, gariplerin yol arkadasi, sehit analarinin dert ortagi, kahraman efelerimizin tercümani olacagiz. Merhum Basbugumuz Alparslan Türkes’in emanetini emin kilan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskani Liderimiz Devlet Bahçeli beyefendi ve Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan beyefendinin insa ettigi Cumhur Ittifaki ile güçlü Türkiye, mutlu Türk milleti için çalisiyoruz" ifadelerini kullandi.

"Biz Aydin sevdaliyiz"

Aydinlilarin amaç ve arzulari yönünde çalismalarini sekillendirdiklerini belirten Alicik, "Güzelhisar Aydin kentimizin aklin ve bilimin rehberliginde gelismesi için müdahil olmamiz gereken yerlerde geri durmuyoruz. Hemserilerimizin amaç ve arzusu ne ise ona kafa yoruyoruz. Çünkü biz Güzelhisar Aydin Kenti sevdalisiyiz. Hiç kimse hatirdan çikarmasin, iradenin sahibi ayni zamanda karar sahibidir. Karar sahibi ayni zamanda sözün sahibidir. Irade, karar ve söz sahibi olan efe yürekli hemserilerimdir. Çagi, çagin imkânlarini, hadiselerin seyrini, küresel ve bölgesel gelismelerin çetrefillesen yapisini analiz edip Türkçe yorumlayan bir fikri enginlige, bir zihni derinlige sahip olmak zorundayiz. Tarihsel ve kültürel kökümüzle bütünlesmis aydinlanmis bir çalisma ve çaliskanlik ülküsü ile çok çalismaliyiz, gelecegin huzurlu ve yasam kalitesi yüksek Aydin için dogru yaklasimlari yakalamak zorundayiz. Ne yaptik da bu hal neyin nesi? yerine; neyi yapmadik da bu hal neyin nesi? sorusuna cevap arayarak çalisiyoruz. Güzelhisar Aydin Kentimizi dogrudan ilgilendiren, yerel siyaseti mesgul eden, kentimizi ve hemserilerimizi direkt etkileyen her konu basligi, her gündem maddesi üzerinde sabirla ve akilla düsünüyoruz. Bugünü kurtarmak ugruna yarinlari kundaklayanlara inat; bana ne demiyoruz, aman sen de yilginligiyla basimizi kuma gömmüyoruz, duyarsizlik göstermiyoruz" diye konusarak Cumhur Ittifaki disiplininde Aydin sevdasi içerisinde inanç ve azim yollarina devam ettiklerini belirtti.



Alicik son olarak 22 Haziran 1919’da imzalanan Amasya Genelgesi’nin 102’nci yil dönümünü de kutlayarak, "22 Haziran 1919 tarihinde ’vatanin bütünlügü milletin bagimsizligi tehlikededir. Milletin bagimsizligini, yine milletin azim ve karari kurtaracaktir’ kararliginin dünyaya duyuruldugu Amasya Genelgesi’nin 102’nci yillini kutluyor, Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahramanlarimizi gururla yad ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA