Meksika Devlet Baskani Lopez Obrador, Hafta Sonu Islenen 19 Cinayetin Aydinlatilmasi Sözü Verdi

Güvenlik ve Vatandasi Koruma Bakanliginin hazirladigi rapora göre, ülkede mayis ayinda 2 bin 963 cinayet islendi.

Meksika Devlet Baskani Andres Manuel Lopez Obrador, ülkede hafta sonu islenen 19 cinayetin arastirilacagina dair söz verdi.

Lopez Obrador, ABD sinirindaki Tamaulipas eyaletine bagli Reynosa kentinde düzenlenen silahli saldirilarda 19 kisinin hayatini kaybetmesine iliskin, "Tüm belirtiler bunun bir çatisma olmadigini ve herhangi bir çatismaya karismamis sivillerin hedef alindigini gösteriyor." dedi.

Devlet Baskani Lopez Obrador cinayetlerin aydinlatilacagi sözünü verirken Reynosa Bassavciligi yaptigi açiklamada, saldirilarin bölgede faaliyet gösteren suç örgütlerinin kendi aralarindaki bir ihtilafin sonucu oldugunu kaydetti.

Tamaulipas Eyalet Valisi Francisco Garcia Cabeza de Vaca da hayatini kaybedenlerin masum siviller oldugunu vurgulayarak, "Suç örgütlerine açik ve güçlü bir mesaj verilmeli. Bu tür suçlara müsamaha gösterilmeyecek." ifadelerini kullandi.

ABD'nin Texas eyaletiyle sinir komsusu olan Tamaulipas, sik sik uyusturucu kaçakçiligiyla baglantili siddet olaylarina sahne oluyor.

Ulusal Muhafiz güçleri ve polis ekiplerinin bölgeye konuslandirilmasinin ardindan saldirilarin artisa geçtigi kaydediliyor.

- Meksika'da mayis ayinda 2 bin 963 cinayet islendi

Güvenlik ve Vatandasi Koruma Bakanliginin hazirladigi raporda, ülkede mayis ayinda 2 bin 963 cinayet islendigi ifade edilerek cinayet sayisinin bir önceki aya göre yüzde 3,57 arttigi belirtildi.

Mayis ayinin ayrica, son 6 yilin en kanli 10 ayindan biri oldugu vurgulanan raporda, nisanda 2 bin 861, martta 2 bin 444 cinayet islendigi kaydedildi.

Guanajuato, Michoacan, Baja Colifornia, Chihuahua ve Veracruz eyaletleri en çok cinayetin islendigi yerler oldu.

Ülkede 2020'de toplam 34 bin 554, 2019'da ise 34 bin 682 kisi cinayete kurban gitmisti.
Kaynak: AA