Malatya Büyüksehir'den Üniversite Adaylarina Moral-Motivasyon Destegi

Malatya Büyüksehir Belediyesi tarafindan üniversite sinavina girecek olan ögrencilerin motivasyonlarini yükseltmek amaciyla ücretsiz danismanlik hizmeti veriliyor.

Malatya Büyüksehir'den Üniversite Adaylarina Moral-Motivasyon Destegi
Malatya Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi, üniversite sinavina girecek ögrencilere sinav öncesi moral ve motivasyon arttirmak amaciyla periyodik araliklarla ücretsiz olarak danismanlik hizmeti gerçeklestiriyor. Danismanlik hizmetlerinin periyodik olarak devam edecegini belirten Aile Danismani ve Egitimci Mehmet Koyuncu, “Sinav öncesi motivasyon ve sinav teknikleri konusunda bilgilendirme programi düzenledik. Gençlerimize ve ailelerimize destek vermekteyiz. Bu çalismalarda desteklerini esirgemeyen Büyüksehir Belediye Baskanimiz Selahattin Gürkan Bey’e tesekkürlerimi sunuyorum. Gençlerimize tavsiyemiz sinav öncesi kaygilariniz varsa, motivasyon ile ilgili sorun yasiyorsaniz lütfen buraya gelerek ücretsiz bir sekilde egitimlerinizi almanizi rica ediyorum. Burada egitimlerle kurumlarimizda uzmanlarimiz size her konuda yardimci olmaktadir. Malatya’nin her kösesinde kütüphanelerimiz ve egitim merkezlerimiz ücretsiz bir sekilde hizmet vermeye devam ediyor” dedi.



Ögrenciler aldiklari egitimden mutlu

Periyodik olarak devam edecek olan moral ve motivasyon arttirim destegi konusunda hizmetin faydali oldugunu söyleyen üniversiteye hazirlik ögrencisi Melih Mert, “Bu sene moral motivasyon destegi için büyüksehir belediyesine yönlendirildik. Öncelikle bize sagladigi imkanlardan dolayi Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’ a tesekkür ederiz. Bu hizmet bizim hosumuza gitti. Ayni zamanda faydasi da oldu” seklinde konustu.



Bir diger ögrenci Öznur Özkayman, sinav kaygisi nedeniyle bu hizmetin kendisi için önemli olduguna deginerek, "Bu sene sinava girecegim için çok heyecanliyim ve biraz stres var. Bu nedenle sinav kaygimi yenmek için buradaki seminere katildim. Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’ a tesekkür ediyorum, bizleri düsündügü için” sözlerine yer verdi.

Ögrenci Mehmet Can Atay, “YKS’ye hazirlandim. Belediyemizin düzenledigi seminere katildim. Belediye Baskani Selahattin Gürkan’ a tesekkür ederim. Tüm arkadaslara da basarilar dilerim” ifadelerini kullandi.

Ögrenci Berkant Konakçi ise, “Bu sene sinava daha rahat girecegim. Geçen yil sinavda yaptigim hatalari buradaki hocalarimla konustum. Tüm hatalarimi gördüm. Bu tarz hatalar ise yasadigimiz kaygi ve aile baskisindan kaynakli oldugunu ögrendik. Özellikle ailenin istedigi degil de ögrencinin ne istediginin önemini ögrendik. Çünkü kendi istedigimiz meslek üzerinden gidersek daha iyi yerlere gelecegine ve daha iyi sartlarda meslegimizi sürdürecegimiz temennisini kendimize verebiliriz. Bu destekten dolayi Selahattin Gürkan Baskanimiza ve hocalarimiza çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA