Kendilerini Vali Olarak Tanitarak Dolandiricilik Yaptigi Iddia Edilen Saniklar Yargilaniyor

Kirklareli'nde görülmeye baslanan davanin ilk durusmasinda, tutuklu 5 saniktan biri tahliye edildi.

Kirklareli'nde kendilerini valilik özel kalem müdürü ve vali olarak tanitip yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisinde kullanilmak üzere solunum cihazi alinacagi yalaniyla bir is insanini dolandirdigi iddia edilen 5'i tutuklu 8 sanigin yargilanmasina baslandi.

1. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, tutuklu saniklar N.K, O.D, S.S, P.T. ve M.P, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi. Tutuksuz sanik C.T. ile taraf avukatlari ise mahkeme salonunda hazir bulundu.

Savunmasini yapan N.K, dolandiricilik yaptigini itiraf ederek bundan pismanlik duydugunu söyledi.

Suçtan elde ettigi parayi kimseyle paylasmadigini öne süren N.K, "Dolandiricilik yapmaya çalistik ama elimize ayagimiza bulastirdik, simdi de cezaevindeyiz. Bu isi O.D. ile yaptik. Hakkimizda düzenlenen iddianamedeki tape kayitlari da dogrudur. Bu suçu yaptik ve cezasina da katlanacagiz." dedi.

Saniklardan O.D. de söz konusu firmayi arayip kendisini valilik özel kalem müdürü olarak tanittigi itirafinda bulundu.

Firma yetkilisi ile ilk görüsmenin ardindan diger sanik N.K. ile irtibatini sagladigini ifade eden O.D, "Dolandiricilik eylemine giristik ancak olmadi. Bu olayda maddi menfaatim olmadi. Yasanan olayla ilgili pismanim." diye konustu.

Tutuklu M.P. ise kendisinin diger saniklar tarafindan kandirildigini iddia etti.

Banka hesabina bahis oyunlarindan kazanilan paralarin yatirilmasi karsiliginda bir miktar para verilecegi vaadiyle hesabinin kullanilmasina izin verdigini öne süren M.P, N.K'den zaman zaman 500 liraya kadar para aldigini anlatti.

Mahkeme heyeti, saniklardan P.T'nin adli kontrol sartiyla tahliyesine karar vererek durusmayi erteledi.

- Olay

Adana'da polis ekipleri, bir çetenin is insanlarini arayarak kendilerini vali olarak tanittiklarini ve Kovid-19 ile mücadele kapsaminda kullanilmak üzere tibbi cihazlar alinacagi yalanini söyleyerek dolandiricilik yaptiklarini belirlemisti.

Ekipler, zanlilarin bu yöntemle Istanbul, Adana, Konya, Malatya, Adiyaman, Yozgat, Burdur ve Kirklareli'ndeki 10 is insanini dolandirdigini tespit etmisti.

Teknik ve fiziki takibin ardindan 28 Ekim 2020'de çeteye yönelik Adana merkezli Bursa, Kocaeli ve Sakarya'da belirlenen 15 adrese es zamanli operasyon düzenlenmis, hakkinda gözalti karari verilen 14 süpheliden 13'ü yakalanmis, çikarildiklari adli makamlarca 7 süpheli tutuklanmisti. Kirklareli'ndeki olaya iliskin 5'i tutuklu 8 sanigin dosyasi ayrilmisti.

Kocaeli Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan ve Kirklareli'ndeki müsteki yönünden yetkisizlik karari sonucu Kirklareli 1. Agir Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, süphelilerin Kirklareli'nin Babaeski ilçesinde bir firmayi arayarak kendilerini Kirklareli Valiligi özel kalem müdürü ve vali olarak tanitarak solunum cihazi alma vaadi ile 27 bin lira dolandirdiklari iddiasiyla dolandiricilik suçundan 10 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep ediliyor.
Kaynak: AA