Isveren Tarafindan Dolandirilan Türk Isçiler, Kazakistan'da Mahsur Kaldi

Çalismaya geldikleri Kazakistan’da isverenleri tarafindan dolandirilan Türk isçiler, Kazakistanli polislerin pasaportlarina el koymasi sonucu ülkede mahsur kaldi. Türkiye’ye ailelerinin yanina dönmek isteyen magdur isçiler, seslerini duyurmaya çalisiyor.

Isveren Tarafindan Dolandirilan Türk Isçiler, Kazakistan'da Mahsur Kaldi
Yilin basinda bir insaat sirketi ile tek tarafli sözlesme imzalayarak, Subat ayinda Kazakistan’a çalismaya gelen 18 Türk vatandasi, isverenleri tarafindan dolandirildi. Iddialara göre, isveren vize alma ve aylik bin dolar maas gibi çesitli vaatlerde bulundugu imalat ve demir isçilerini Çimkent sehrinde 2 ay boyunca çalistirdiktan sonra Kazakistanli ortaklari ile yasadigi anlasmazliklarin ardindan isçilerin maaslarini ödeyemeyecegini söyledi.

Isçilere 3 ay içinde yalnizca bin 700 dolar ödeyen isveren, geçtigimiz Mayis ayinda isi birakmalarindan 2 gün sonra isçilere yemek götürmeyi de birakti. Daha sonra isçilerin vize sürelerinin bittigini Kazakistan polisine haber veren isveren, Türkiye’ye geri döndü. Isçiler ise pasaportlarina Kazakistan polisi tarafindan el konuldugu için ülkede mahsur kaldi.

Isçilerden 3’ü kendi imkanlariyla Türkiye’ye geri dönerken 2’si de Almati kentine çalismaya gitti. 13 isçi ise paralari olmadigi için pasaportlarini geri alamadi. Yaklasik 3 aydir kredilerini ödeyemeyen ve ailelerine para gönderemeyen isçiler, kendilerine vaat edilen maaslarin ödenmesini ve biletlerinin karsilanmasini talep ediyor. Isçiler, Türkiye’ye ailelerinin yanina dönmek istiyor.
Kaynak: İHA