IHA Muhabiri Uslu'ya Yapilan Saldiriya Kinamalar

IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan’in Kocaeli’nin Dilovasi ilçesindeki çiftliginde yikim çalismalarini takip eden Ihlas Haber Ajansi muhabiri Mustafa Uslu’ya yapilan saldiriya birçok kesimden tepki yagdi.

IHA Muhabiri Uslu'ya Yapilan Saldiriya Kinamalar
IYI Parti Grup Baskan Vekili Lütfü Türkkan’in Kocaeli’nin Dilovasi ilçesindeki kaçak çiftliginde yikim çalismalarini takip eden Ihlas Haber Ajansi muhabiri Mustafa Uslu, Türkkan’in soförünün aralarinda oldugu 4 çalisan tarafindan feci sekilde darp edildi. IHA muhabiri Uslu’ya yapilan saldiri birçok kesim tarafindan kinandi.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, IHA muhabirine yapilan çirkin saldiriyi sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimla kinadi. Fahrettin Altun, “Görevi basinda saldiriya ugrayan ve agir sekilde darp edilen IHA muhabiri Mustafa Uslu’ya sifalar diliyorum. Bu barbarligi kiniyoruz” ifadelerini kullandi.

“USLU’YA YAPILAN BARBARCA SALDIRIYI KINIYORUZ”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, “IHA Muhabiri Mustafa Uslu’ya yapilan barbarca saldiriyi kiniyoruz. Mustafa Uslu’ya geçmis olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Baskani Ebubekir Sahin ise Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, “Görevini icra ederken saldiriya ugrayan ve darp edilen IHA muhabiri Mustafa Uslu’ya acil sifalar diliyor, bu menfur olaya karisanlari siddetle kiniyorum” ifadelerine yer verdi.

“ÇIRKIN SALDIRIYI SIDDETLE KINIYORUZ”

Türkiye Foto Muhabirleri Dernegi’nden yapilan açiklamada, "IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan’in çiftligindeki yikim çalismalarini takip eden meslektasimiz IHA Muhabiri Mustafa Uslu’ya yapilan çirkin saldiriyi siddetle kiniyoruz. Sorumlulara gereken cezanin verilecegini umdugumuz bu süreçte gelismeleri takip edecegiz" denildi.

Türkiye Haber Kameramanlari Derneginden (THKD) ’Bu son olsun’ basligiyla yapilan açiklamada ise, "IYI Partili Lütfi Türkkan’in çiftligindeki yikimi görüntüleyen meslektasimiz IHA Muhabiri Mustafa Uslu’ya yapilan çirkin saldiriyi siddetle kiniyoruz. Sorumlularin cezalandirilacagi süreçte meslektasimizin yaninda olarak olayin takipçisi olacagiz" ifadeleri kullanildi.

“BU SALDIRIYI YAPANLARIN BAGLI OLDUKLARI MILLETVEKILININ ÖZÜR DILEMESINI BEKLIYORUZ”

Ekonomi Gazetecileri Dernegi (EGD) Baskani Celal Toprak da, saldiriyi kinadiklarini belirterek, “EGD olarak IHA muhabirine yapilan vahsi saldiriyi kiniyoruz. Bunu yapanlarin yanina kâr kalmamasini istiyoruz. Kaçak yapilarin haberi yapilmayacaksa hangi konular haber yapilacak soruyoruz. Basin özgürlügünün herkes için gerekli oldugunu düsünüyoruz. Bu saldiriyi yapanlarin bagli olduklari milletvekilinin özür dilemesini bekliyoruz. Bir daha bu tür saldirilarin yasanmamasini temenni ediyor, gazeteci arkadasimiza geçmis olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.



“BASIN ÖZGÜRLÜGÜNÜN OLMADIGI BIR TOPLUMDA DEMOKRASIDEN SÖZ ETMEK MÜMKÜN DEGILDIR”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulundan yapilan açiklamada ise sunlar kaydedildi:

“Türkiye’nin içinden geçmekte oldugu zor süreçte gazetecilerin mesleklerini yapmalari degisik yöntemlerle engellenmeye çalisilmaktadir. Bunun son örnegi Kocaeli’nin Dilovasi ilçesinde yasanmistir. IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan’in çiftligindeki yikim çalismalarini takip eden Ihlas Haber Ajansi muhabiri Mustafa Uslu, çiftlik çalisani oldugu ileri sürülen dört kisinin saldirisina ugramistir. Saldirida yaralanan, kamerasi ve ekipmanlari kirilan, hastaneye kaldirilan Mustafa Uslu’ya ve IHA çalisanlarina ‘geçmis olsun’ diyoruz. Saldirganlarin hak ettikleri sekilde cezalandirilmalarini istiyoruz. Basin özgürlügünün olmadigi bir toplumda demokrasiden söz etmek mümkün degildir. Gazetecilerin sürekli hedef gösterildigi ve son örnekte oldugu gibi siddete ugradigi bir ortamda toplumsal barisin da saglanamayacagini bir kez daha kamuoyu ile paylasiyoruz”.

“SALDIRGANLARIN HAK ETTIKLERI SEKILDE CEZALANDIRILMALARINI BEKLIYORUZ”

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu da saldiriyi kinadi. TGK Genel Baskani Nuri Kolayli yaptigi açiklamada, “Meslektaslarimiza yönelik çirkin saldirilara bir yenisinin eklendigini üzülerek haber aldik. Edindigimiz ilk bilgiye göre; Kocaeli Dilovasi ilçesindeki bir çiftlikte yikim çalismalarini takip eden Ihlas Haber Ajansi muhabiri Mustafa Uslu, çiftlik çalisani oldugu ileri sürülen dört kisinin saldirisina ugramistir. Saldirida yaralanan meslektasimiz Mustafa Uslu hastaneye kaldirilirken, kamerasi ve ekipmanlari da saldirganlarca kirilmistir. Halkin haber alma özgürlügü adina fedakârca görev yapan meslektasimiza ‘geçmis olsun’ diyor, saldirganlarin hak ettikleri sekilde cezalandirilmalarini bekliyoruz. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak konunun takipçisi olacagiz” dedi.



“IHA’ya ve yaralanan meslektasimiza geçmis olsun dileklerimizi sunuyoruz”

Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Baskani Mehmet Ali Dim, yaptigi açiklamada, IYI Parti Grup Baskan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’in Kocaeli’nin Dilovasi ilçesinde bulunan ve kaçak oldugu gerekçesiyle belediye ekiplerince baslanan yikim çalismalarini haber yapmak üzere orada bulunan IHA muhabiri Mustafa Uslu’ya yapilan saldirinin asla kabul edilemez oldugunu belirtti.

Dim, “Bu saldiri demokrasiye yapilmistir. Milletvekili Türkkan’in soförü ve diger 3 kisinin gerçeklestirdigi belirlenen bu çirkin saldiriyi siddetle kiniyor, faillerin en agir sekilde cezalandirilmalarini talep ediyor, IHA’ya ve yaralanan meslektasimiza geçmis olsun dileklerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA