Asiri Sagci Israilli Parti Lideri Betzalel Smotrich, Seyh Cerrah'a Baskin Düzenledi

Dindar Siyonist Parti’nin lideri olan Smotrich, beraberindeki fanatik Yahudilerle beraber tehcir tehdidiyle karsi karsiya olan Filistinli Nebil ElKurd’un evine zorla girmeye çalisti.

KUDÜS – Israil’deki asiri sagci Dindar Siyonist Parti’nin lideri Betzalel Smotrich, isgal altindaki Dogu Kudüs’ün Seyh Cerrah Mahallesi'ne baskin düzenledi.

Smotrich, beraberindeki fanatik Yahudilerle beraber tehcir tehdidiyle karsi karsiya olan Filistinli Nebil El-Kurd’un evine girmeye çalisti.

Israil polisinin de izin vermedigi asiri sagci Milletvekili Smotrich’e Filistinliler karsilik vererek eve girisine engel oldu.

Filistinliler Smotrich’in bu baskinini provokatif eylem olarak degerlendirdi.

Israil polisinin koruma sagladigi Smotrich ayrica, mahalledeki Yahudi yerlesimcilerin evlerine ziyaretlerde bulundu.

Dün aksam saatlerinde Seyh Cerrah Mahallesi'nde Filistinliler ile Yahudi yerlesimciler arasinda kavga çikmis, Israil polisinin Filistinlilere ses bombasi ve biber gaziyla müdahalesi sonucu 7 kisi yaralanmisti.

Ramazan ayinin basladigi 13 Nisan'dan bu yana Mescid-i Aksa ve çevresi ile isgal altindaki Dogu Kudüs'ün Seyh Cerrah Mahallesi'nde Israil polisinin saldirilari nedeniyle ciddi bir gerilim yasaniyor.

- Israil mahkemeleri, Filistinli ailelerin itirazlarini reddetmisti

Seyh Cerrah Mahallesi'nde yillardir yerlerinden edilme tehlikesi yasayan 27 Filistinli ailenin korku ve endiseleri Israil makamlarinin baskilariyla yeni bir boyut kazandi.

Kudüs Sulh Mahkemesi, Yahudi yerlesimcilerin talebi üzerine 2019'da Seyh Cerrah Mahallesi'nde oturan 12 Filistinli ailenin, evlerini yerlesimciler lehine bosaltmalari yönünde karar vermisti. Karara göre, bu ailelerden 4'ünün Ocak 2021'de evlerini bosaltmalari gerekiyordu.

Ailelerin itirazi üzerine kararin temyiz edilerek yeniden mahkeme sürecinin baslamasi kararlastirilmis ancak Israil Merkezi Mahkemesi, subat ortalarinda bu 4 ailenin itirazini reddetmisti.

Israil Merkezi Mahkemesi, bu yilin basinda 7 ailenin, evlerini Yahudi yerlesimcilere birakmak üzere bosaltmasi karari vermisti.

Mahkeme son olarak 4 Mart'ta Seyh Cerrah Mahallesi'nde yasayan Filistinli ailelerin, karara yönelik itirazlarini geri çevirmisti. Yüksek Mahkeme, 2 Mayis'ta Seyh Cerrah'taki 4 aileye, Yahudi yerlesimcilerle "anlasmalari için" 6 Mayis'a kadar süre tanimisti.

Israil Yüksek Mahkemesinde 9 Mayis'ta görülen durusmada, nihai karar hazirana ertelenmisti.
Kaynak: AA