Vali Dagli Açiklamasi 'Bafra'da Ne Kadar Yol Aldigimizi Hep Birlikte Müsahede Ettik'

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, Bafra ilçesinde bir dizi incelemelerde bulundu.

Vali Dagli Açiklamasi 'Bafra'da Ne Kadar Yol Aldigimizi Hep Birlikte Müsahede Ettik'
Sabah ilk olarak Bafra Ticaret Odasi(TSO) ve Bafra Sera OSB Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Vali Dagli, Samsun Vakiflar Bölge Müdürlügü’nün kültürel ve tarihi miraslari koruma çalismasi kapsaminda restorasyon çalismalari devam eden, 1852 yilinda insa edildigi tahmin edilen tarihi Çarsi Cami’de incelemelerde bulundu. Buradan Bafra Ögretmenevi’ne geçen Vali Dagli, Ilçe Saglik Müdürü Dr. Aytaç Akin’dan asilama ile ilgili bilgi aldi. Ardindan tarimda önde gelen tesis ve isletme sahipleriyle bir araya gelen Vali, Tarim Meslek Lisesi ile ilgili çalismalar hakkinda bilgi alisverisinde bulundu. Yapimi devam eden Dis Hastanesi, yeni Hükümet Konagi insaatlarini gezerek çalismalar hakkinda bilgi aldi. Bafra Belediyesi ile Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nin birlikte yürüttügü orta ölçekli sanayi ve Samsun-Sinop karayolunda yapim çalismalari devam eden kavsak çalismalarini yerinde inceledi.

Vali Dagli burada yaptigi açiklamada, "Bafra’da ne kadar yol aldigimizi hep birlikte gözlerimizle müsahede etmis bulunuyoruz. Ilk olarak Bafra Sera OSB’nin toplantisini yaptik. Orada gelinen asamayi degerlendirdik. Ardindan Bafra Organize Sanayi Bölgesi’nde(OSB) yapilacak olan tahsisler, mevcut durum, yapilacak ek yatirimlarla ilgili görüsmelerimiz devam etti. Bildiginiz gibi yine merkezdeki camimizde restorasyon çalismalarini yerinde inceledik. Orada da belli bir asamaya gelindigini gördük. Ramazan ayina girmeden oranin açilisini hep birlikte yapariz. Hayirseverimiz Mehmet Yildiz’in himayelerinde devam eden eski ilkokul ve su anda da halk egitim binasi olarak kullanacagimiz okulumuzdaki restorasyon çalismalarini inceledik. Yine asilama çalismalariyla ilgili Baframizda devam eden son durumu görmüs olduk. Asilamanin Bafra’da gayet iyi bir durumda oldugunu, rakamlarinda iyi durumda oldugunu gördük ancak daha fazla vatandasimizi asilama sürecine katabilmek için neler yapmak istedigimizi görüstük. Yine Ögretmenevi’nde Tarim Meslek Lisemizin nasil depar atabilecegini, nasil yeni gelismeler saglayabilecegimiz ve ileride Sera OSB’de çalismak üzere yeni personeli nasil yetistirebiliriz, yeni tarimcilarimiza vizyon kazandirabiliriz baglamindaki ilçemizdeki tarimda önde gelen tesis ve isletme sahipleriyle bir toplanti yaptik. Onunla ilgili somut gelismeleri ileride paylasacagiz. Dis Hastanemizde yapim sürecini gördük. Insaat çalismasi gayet iyi durumda. Bir yila kadar da oranin açilisini yapmis oluruz. Her gelisimizde Hükümet Konagimizi görüyoruz. Her geldiginde de gelismelerin ne kadar kat ettigini izlemis oluyoruz. Orta ölçekli sanayi, belediyemizin yine Çevre Bakanligimizla birlikte yürütmüs oldugu güzel bir çalisma. Önümüzdeki süreçte Baframizin yüz aki olacak. Çevredeki küçük sanayi sitelerine sigmayan küçük sanayi tesislerimizin burada yer almasi ile hem mahalle aralarinda olan hem ev altlarinda olan sanayi tesislerinin buraya girmesiyle burada nezih ortami olusturmus olacagiz. Burasida Tofas Kavsagi diye bildigimiz yer. Burada da trafigin ne kadar tikandigini, burada sorunlara yol açtigini, araçlarin burada uzun süreli beklemek zorunda kaldigini ve sanayi tarafiyla karsilikli geçmenin ne kadar sikintili oldugunu ben bir iki defa gördüm. Çalismalarimiz basladi, son asamaya geldi. Artik isin zoru bitti, kolayi kaldi. Buranin da açilisini en kisa zamanda yapariz" dedi.

Vali Dagli’ya, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kircali, Bafra Kaymakami Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Baskani Hamit Kiliç ve oda baskanlari eslik etti.
Kaynak: İHA