Tarihî Kentlerde Online Büyük Bulusma

Dünya Tarihî Kentler Birligi (League of Historical Cities) 17. Dünya Konferansi 24 Haziran 2021 tarihinde “Ulusal ve Bölgesel Kimligin Temeli Olarak Tarihî ve Kültürel Miras” temasiyla Tataristan’in Kazan sehrinde basliyor.

Tarihî Kentlerde Online Büyük Bulusma
Çevrimiçi ve yerinde düzenlenecek konferansa farkli kitalardan 121 farkli üye kent istirak edecek. Konferans kapsaminda dört farkli oturumda “Büyük Bir Sehirde Etnik Uyum”, “Kovid 19 Pandemisinde Tarihî ve Kültürel Miras”, “Çok Milletli Bir Ortamda Ana Dillerin Korunmasi ve Gelistirilmesi”, “Geçmisin Bugünün ve Gelecegin Baglantisi: Modern Sartlarda Eski Gelenekler” konulari farkli alt basliklarda tartisilacak. Türkiye saati ile saat 10.00’da baslayacak konferans lhc2021.kzn.ru web sitesinden naklen yayimlanacak.

Konferansin açilis konusmalari bölümünde konferansa çevrimiçi olarak katilacak olan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Bursa’da tarihî ve kültürel miras alaninda hayata geçirilen çalismalarla ilgili deneyimlerini paylasacak. Açilista Kazan Belediye Baskani Ilsur Metshin, Dünya Tarihi Kentler Birligi Baskani Daisaku Kodokawa, Tataristan Cumhuriyeti Kültür Bakani Irada Ayupova, Rusya Federasyonu UNESCO Komisyonu Icra Sekreteri Grigory Ordzhonikidze, Siraz Belediye Baskani Heydar Eskandarpour ve Paris Belediye Baskan Vekili Arnaud Ngatcha ile birlikte katilimcilari ve izleyicileri selamlamak ve sahip olduklari deneyimleri paylasmak üzere konusma yapacak.

Konferans kapsaminda düzenlenen ve Bursa’nin da 10 resim ile katildigi "Dünyayi Görüyorum: Dünya Milletlerinin Gelenekleri" isimli uluslararasi resim yarismasinin sonuçlari konferansin açilis konusmalari bölümünde açiklanacak. 2 gün devam edecek konferansin 2. günü olan 25 Haziran 2021 tarihinde “Geçmisin Bugünün ve Gelecegin Baglantisi: Modern Kosullarda Eski Gelenekler” oturumunda Bursa Büyüksehir Belediyesi Dis Iliskiler Dairesi Baskanligi Turizm ve Tanitma Sube Müdürü Ercüment Yilmaz, “Bursa’nin Ipek Hafizasi” konulu çevrimiçi sunum yapacak. Konferansta Bursa’da ipekçiligin tarihi, Bursa’nin tarihî ipek yolu üzerindeki önemi ve Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan çalismalari devam eden “Bursa Ipegi Yeniden Hayat Bulacak” projesi kapsaminda yapilan çalismalara dair Bursa’nin elde ettigi tecrübeler paylasilacak.
Kaynak: İHA