MHP'li Aycan Açiklamasi 'Isitme Kaybi Için Kullanilan Kulak Arkasi Cihazi Ücretinin Tamamini SGK Karsilasin'

MHP Kahramanmaras Milletvekili Sefer Aycan, ileri derecedeki isitme kaybina karsi yapilan beyin sapi veya kulak implanti ameliyati ile kulak arkasi cihazi ücretinin tamaminin SGK tarafindan karsilanmasini istedi.

Aycan, dokuz yasindaki bir çocukla birlikte Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, isitme kaybi yasayan çocuklarin ve ailelerinin yasadigi sorunlari dile getirdi.

Türkiye'de binlerce vatandasin bu hastalikla mücadele ettigine dikkati çeken Aycan, hastalara kulak arkasi isitme cihazlarinin verildigini ancak bu cihazlarin ileri derecede isitme kaybina ugrayan hastalara tam çözüm olamadigini belirtti.

Yeni teknolojilerin söz konusu olduguna isaret eden Aycan, "Ileri derecedeki isitme kaybina karsi beyin sapi veya kulaga implant yapiliyor. Bu ameliyat çok pahali. Iki kulak için yaklasik 320 bin lirayi bulan bir maliyet söz konusu. SGK bu paranin 41 bin lirasini ödüyor. Bu ücret ödenmedigi için vakalar birikmis durumda. Bu konuda SGK'nin bir seyler yapmasi gerekir. Ailelerin bunu karsilama sansi yok. Ayrica kulak arkasi isitme cihazi ücretinin tamami da karsilanmiyor. SGK'nin bunun tümünü karsilamasi gerekiyor." dedi.

Bu çocuklarin 3 yasinda mutlaka ameliyat edilmesi ve arkasindan konusma terapisi ile konusabilmelerinin saglanmasi gerektigini vurgulayan Aycan, SGK'den bu konuda destek beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA