Köpekleri Tarçin Ile Karavanla Karadeniz Turuna Çiktilar

Bursa'dan karanavaniyla Kastamonu'ya gelen Ismail Özden: 'Ege ve Akdeniz bölgesi çok kalabalik, sicak. Biz de kalabalik yerlerde olmak istemiyoruz. Asilarimizi olduk ama yine de çekiniyoruz. Onun için Karadeniz'e yaylalara geldik. Burada hala battaniye ile yatiyorum'

Köpekleri Tarçin ile birlikte karavanla Karadeniz turuna çikan çift Kastamonu'ya ulasti.

Karavanlariyla Bursa'dan yola çikan 71 yasindaki Ismail ve 51 yasindaki esi Fatma Özden çiftine 2 arkadaslari da karavanlariyla eslik ediyor.

Karavanda köpekleri Tarçin ile birlikte seyahat eden Özden çifti, Kastamonu'nun dogal güzelliklerini gezerek kesfediyor.

Kastamonu Valisi Avni Çakir'i da ziyaret eden karavancilar, bu haftayi Kastamonu'da geçirip daha sonra Karadeniz turunu sürdürmek istiyor.

Fatma Özden gazetecilere, esinin evliliklerinin ilk yillarindan itibaren karavan tutkusu oldugunu söyledi.

Kendisinin de esine ayak uydurdugunu anlatan Özden, "Karadeniz turu 3-4 yildir bizim planimizda vardi. Ama bir türlü gerçeklestirmek nasip olmadi. Su anda Kastamonu'ya geldik. Buraya bayildim. Bu gezi önce saglikli bir sekilde kalabilmek ve ayni zaman ülkemizin bu muhtesem güzelliklerini görebilmek için. Ben Romanya dogumluyum. Çifte vatandasim. Bes dil bilmiyorum. Avrupa'yi rahatlikla gezebiliyorum ama dönüp dolasip buraya geldigimizde içim bir cosku ile doluyor." diye konustu.

Köpekleri Tarçin'in 2,5 yasinda oldugunu ifade eden Özden, söyle devam etti:

"Tarçin bir ayliktan itibaren bizimle birlikte. Torunumun hediyesi. Tarçin çok hareketli. Karavanda köpekle birlikte seyahat etmek daha zor. Ben biraz daha titizim. Herkesten çok temizlik yapiyorum. Ben bunlari sorun olarak görmüyorum. O benim evladim gibi."

Ismail Özden ise karavanciliga 1985 yilinda basladigini anlatti.

Karadeniz'i merak ettigini belirten Özden, "Biz eve gittigimizde bile karavanda yatmak istiyoruz. Ege ve Akdeniz bölgesi çok kalabalik, sicak. Biz de kalabalik yerlerde olmak istemiyoruz. Asilarimizi olduk ama yine de çekiniyoruz. Onun için Karadeniz'e yaylalara geldik. Burada hala battaniye ile yatiyorum."
Kaynak: AA