Kazakistan Basbakan Yardimcisi Tileuberdi, Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev Tarafindan Kabul Edildi

Kazakistan Basbakan Yardimcisi ve Disisleri Bakani Muhtar Tileuberdi, temaslarda bulunmak için geldigi Azerbaycan’da Cumhurbaskani Ilham Aliyev tarafindan kabul edildi.

Azerbaycan Cumhurbaskanligindan yapilan açiklamada, kabulde, Azerbaycan ile Kazakistan arasindaki dostluk ve kardeslik iliskilerinin basariyla sürdürüldügü, devlet baskanlari arasindaki düzenli temaslarin is birliginin gelismesi için iyi bir temel olusturdugu belirtildi.

Ekonomik iliskilere de deginilen görüsmede, yatirim projeleri ve ulasim koridorlarini gelistirmenin önemi vurgulandi.

Kabulde, gelecek yillarda kargo tasimaciligi hacminin artirilmasi ve tarifelerin uyumlastirilmasi için daha elverisli sartlar olusturulmasi gerektigi kaydedildi.

Karsilikli ticaret hacminin artirilmasinin gündemdeki önemli konulardan biri oldugu kabulde, salginin sona ermesinden sonra ticaret hacminin eski haline getirilip artirilacagina dair umutlar dile getirildi. Bu baglamda, ticari ve ekonomik is birliginin çesitlendirilmesi ve karsilikli ihracatin yayginlastirilmasinin önemine dikkat çekildi.

Tileuberdi, Karabag savasinda elde edilen zafer ve toprak bütünlügünün temin edilmesi dolayisiyla Aliyev'i ve Azerbaycan halkini kutladi, bu zaferin bölgede baris ve güvenligi güçlendirmeye hizmet ettigini vurguladi.

Kabulde, Azerbaycan Disisleri Bakani Ceyhun Bayramov ile Cumhurbaskani Müsaviri Hikmet Haciyev de hazir bulundu.

Kaynak: AA