Kaymakam Tanitim Için Kendini Tohma Çayinin Sularina Birakti

SIVAS – Sivas’ta Gürün Ilçe Kaymakami Ahmet Tan ve doga sporcusu Erol Bozkus, Terelik kanyonunda rafting ve kano yapilacagini ispatlamak için kendilerini Tohma çayinin azgin sularina birakti.

Kaymakam Tanitim Için Kendini Tohma Çayinin Sularina Birakti
Sivas’ta Gürün Ilçe Kaymakami Ahmet Tan ve doga sporcusu Erol Bozkus, ilçe sinirlari içerisinde bulunan Terelik kanyona dikkat çekmek ve doga harikasi bu bölgeyi ülke turizmine kazandirmak için tehlikeli bir çalismaya imza atti. Tan ve Bozkus, kanyonda rafting ve kano yapilabilecegini ispatlamak için bindikleri kanorafting botu ile kendilerini Tohma çayinin Coskun akan sularina birakti. Kanyonda ilk kez gerçeklestirilen kano-rafting denemesi Terelik kanyonunda baslayip Sarica köyü yakinlarinda son buldu. 5 Kilometrelik parkurda Kaymakam ve sporcu, kanyonun tanitimi için azgin sulara kasi kürek çekti.

Ilk kez denediler

Doga sporlari tutkunu Erol Bozkus, etkinligin amacinin ana dolunun bagrinda sakli bir cennet oldugunun duyurmak oldugunu belirterek, “Bugün buradaki etkinligimizin diger amaci da ana dolunun bagrinda böyle bir sakli cennet, sakli bir kanyon oldugunu duyurmak. Bizim yaklasik yapacagimiz rafting alani 15 kilometrelik bir rafting alanidir. Gürün ilçesinin kuzeyinde sarica köyümüzde ve Terelik denilen bölgeden basliyor asagida Sarica’nin alt tarafinda baraj yapilan yere kadar uzuyor. Bu gün sag olsun ilçe kaymakamimizla birlikte bunu kendimize bir görev bildik. Bu sporu bu gün yapacagiz. Bu etkinlikten yararlanmak isteyen arkadaslarimizi da bu bölgeye bekliyoruz. Gerçekten el degmemis, bakir, mükemmel bir kanyon. Su gördügümüz Terelik denilen yere çadir kampçilari gelebilir. Çok güvenilir bir bölgedir. Köylüsü halki tamamen misafir Per verdir. Burada her sey dogaldir günlerce gelip kalabilirler” dedi.



“Sivas’in sakli cenneti”

Gürün Sarica Köyü muhtari Hasan Kapisiz, ileriki zamanlarda rafting alani olarak herkesi kanyona davet ettigini belirterek, Burasi Terelik mevki güzel bir kanyonumuz var ilerde. Burayi tanitma amaçli Gürün Kaymakamimiz ve is adamimiz Erol Bey gelmistir. Burada simdiye kadar rafting falan yapilmadi. Insallah ileriki zamanlarda rafting alani olarak herkesi buraya davet ediyoruz. Burasi çok güvenli bir yer simdiye kadar herhangi bir olay olmamistir. Burada herkes gelip kamp yapabilir. Gelenlere her türlü yardimci olabiliriz. Burasi için Sivas’in sakli cenneti diyebiliriz. Çok güzel kanyonumuz var daha ilerlerde görüp yasamak lazim. Sivas’tan, Malatya’dan, Kayseri’den herkes gelip piknik yapiyorlar ama simdiye kadar böyle bir etkinlik yapan olmamisti. Insallah bundan sonra burayi daha çok tanitmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA