Iskender Pala 'Medeniyet Akademisi Zoom Söylesileri'nde Gençlerle Bulustu

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen Medeniyet Söylesileri, pandemi sartlari nedeni ile yeni formatta “Medeniyet Akademisi Zoom Söylesileri” olarak basladi. Programin ilk konugu ise Cumhurbaskanligi Kültür ve Sanat Politikalari Kurulu Baskan Vekili Prof. Dr. Iskender Pala oldu.

Iskender Pala 'Medeniyet Akademisi Zoom Söylesileri'nde Gençlerle Bulustu
Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Degerler Egitimi ve Gönüllü Kuruluslar Daire Baskanligi’nca hazirlanan Medeniyet Söylesileri, pandemi nedeniyle “Medeniyet Akademisi Zoom Söylesileri” ile çevrimiçi olarak devam ediyor. Zoom söylesilerin ilki Sah ve Sultan, OD, Efsane kitaplarinin yazari, Cumhurbaskanligi Kültür ve Sanat Politikalari Kurulu Baskan Vekili Prof. Dr. Iskender Pala oldu. Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’in de katildigi söylesi çevrimiçi olarak yayinlandi.

Peygamber Efendimizin sevgisi üzerine yapilan söyleside Prof. Dr. Iskender Pala, Türk Medeniyeti’nde bu konu üzerine verilen eserlerin genel özellikleri, diger medeniyetlere göre farklari gibi konulara degindi. Öte yandan Pala, degisen sartlar neticesinde sanat ve kültür için yapilmasi gereken yatirim ile çalismalarin niteligi konusunda görüslerini iletirken, gençlere tavsiyelerde bulundu, Peygamber Efendimizin mesajinin bu çaga nasil tasimasi gerektigi konusunda gençlerin düsünmeye ve fikir üretmeye davet etti. Söylesi de ayrica Prof. Dr. Iskender Pala kültür ve sanata yaptigi yatirimlar için Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’e tesekkür etti. Programin sonunda Pala, gençlerin sorularini içtenlikle yanitladi.

"Iyi insan yetistirmek"

Medeniyet Akademisi Zoom Söylesileri’nin açilis konusmasini yapan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, yogun programina ragmen zaman ayirdigi için Prof. Dr. Iskender Pala’ya tesekkür ederek, “Biz sunu gördük ki altyapi belediyeciligi 1994 yilinda Sayin Cumhurbaskanimizla beraber hizmet belediyeciligine dönüstü. Sosyal belediyecilik, özellikle yetim, yoksul, magdur, muhtaç için yükselen bir deger oldu. Çocuk, engelli, aile dostu bir sehir olmak için çok büyük gayretler gösterdik. Kültürel belediyecilikte önemli konularda, önemli çalismalar yaptik. Hanlar, hamamlar ve kültüre dair ne kadar çalisma varsa hepsini restore ettirip yasanir bir hale çevirdik, tasina topragina sahip çiktik. Fakat kültürel belediyecilikte en önemli sey insan yetistirmek. Beseri sermaye ve kültür insanlarimizin sayisini çogaltmak gerekli. Bunun için gençleri bu konuda odaklayarak, uzmanlastirmaliyiz ve gelecege bu konuda önemli bir miras birakmayi amaçlamaliyiz. Bugün dünyada sosyal adalet, sosyal baris istedigimiz manada gitmiyor ve medeniyet kodlarimiza dönüldügünde bunlar çözülecekse hemen bu kodlarimizi gençlerimize iyi anlatmamiz gerekiyor. Özellikle Sevgili Peygamberimizin hayatini ve ahlaki gibi bir güç var elimizde. Medeniyet Akademisi, bu anlatma ihtiyacini gördü. Bizim amacimiz tek basina matematik, kimya, fizik degil iyi insan yetistirmek, iyilikte yarisma. Iyi insan konusunda ise erdemli topluma gitme bu toplumun altligini olusturma. Bunun için her bir gencimizle gidilmesi gereken yol, sizin gibi kültür, marka insanlarinin gençlerimize söyleyecegi çok söz var. Gençlerimizin sizin baktiginiz yerden bakarak bu güzel ahlak ve hedefleri sürdürülebilir yapmasi gerek” diye konustu.

Kaynak: İHA