Inönü Üniversitesinde Çevrim Içi 'Islam Iktisadi Seminerleri' Basladi

Islam Düsünce Enstitüsü Baskani Prof. Dr. Mehmet Görmez: 'Insan, yeryüzünde Allah'in en büyük ayetidir'

Inönü Üniversitesince çevrim içi düzenlenen "Islam Iktisadi Seminerleri", Islam Düsünce Enstitüsü Baskani Prof. Dr. Mehmet Görmez 'in sunumuyla basladi.

Inönü Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi, MÜSIAD Malatya Subesi ve Ekonomik ve Sosyal Arastirma Merkezince düzenlenen "Islam Iktisadi Seminerleri" kapsaminda eski Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Islam'in Insan ve Toplum Tasavvuru" konulu çevrim içi seminerde konustu.

Görmez, konusmasinda, günümüzde insanin farkli insan tasavvurlari içerisinde kayboldugunu söyledi.

Tarih boyunca insanin en büyük arayisinin önce kendisiyle ilgili oldugunu dile getiren Görmez, iktisadi meseleler ele alinirken, siyaset teorileri kurulurken, egitim programlari yapilirken nasil bir insan ve toplum tasavvuruna sahip olunup olunmadiginin büyük önem tasidigini aktararak, söyle devam etti:

"Bütün peygamberler aslinda önce insana insani anlatilar fakat yine de insanin kendisiyle ilgili düsüncesinin istikrar bulmadigini bugün bütün dünyada görüyoruz. Özellikle son iki asirda insan, bilim ve teknolojide çok büyük ilerlemeler kaydetti. Öyle ki 5 bin yillik tarih içerisinde gerçeklestirdikleri degisimleri, 100 yil içerisinde gerçeklestirme imkanina sahip oldu, felsefeler üretti, insani anlatan sayisiz bilimler üretti fakat yine de insan, insan neslinde bir meçhul olmaya devam etti."

Ahsen-i takvim felsefesine göre insanin bir alet degil bir ayet oldugunu dile getiren Görmez, "Insan, yeryüzünde Allah'in en büyük ayetidir." dedi.

Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay ise Prof. Dr. Görmez'e katkilarindan dolayi tesekkür ederek, kendisini en kisa sürede üniversitelerinde agirlamak istediklerini söyledi.

Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Gökhan Tuncel de Prof. Dr. Görmez'e tesekkür etti.
Kaynak: AA