GÜNCELLEME - Istanbul'da Sokaga Çikma Kisitlamasinin Sona Ermesiyle Trafik Yogunlugu Artti

Kentte zaman zaman yüzde 60'a kadar çikan trafik yogunlugu, saat 09.30 itibariyla yüzde 54 olarak ölçüldüTRAFIK YOGUNLUGU VE DIGER DETAYLAR EKLENDI

Istanbul'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda uygulanan sokaga çikma kisitlamasinin sona ermesiyle haftanin ilk is gününün erken saatlerinde baslayan trafik yogunlugu devam ediyor.

Içisleri Bakanliginin Kovid-19 salginiyla mücadele kapsaminda kademeli normallesme sürecinde uygulanacak "Haziran Ayi Normallesme Tedbirleri" konulu genelgesi uyarinca Türkiye genelinde 19 Haziran Cumartesi günü saat 22.00 itibariyla baslayan sokaga çikma kisitlamasi, saat 05.00'te sona erdi.

Kisitlamanin sona ermesiyle Istanbul'un her iki yakasindaki ana arterlerde erken saatlerden itibaren trafik yogunlugu artti.

15 Temmuz Sehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Anadolu-Avrupa geçisleri ile D-100 kara yolu ve TEM otoyolunun her iki yakadaki farkli noktalarinda yogunluk yasaniyor.

Avrupa Yakasi'nda D-100 kara yolunun Ankara istikametinde Sirinevler mevkisinden baslayan yogunluk, Haliç Köprüsü çikisina kadar devam ediyor.

Yol yenileme ve tramvay alt geçidi yapiminin devam ettigi Unkapani'nda, Taksim istikametine dogru trafikte zaman zaman yogunluk artiyor.

Anadolu Yakasi'nda da özellikle D-100 kara yolu Kartal-Maltepe ile Bostanci-Göztepe kavsaklari arasinda, TEM otoyolu Sultanbeyli kavsagi ile Çamlica giseler arasinda da trafikte aksamalar görülüyor.

Haftanin ilk is gününde islerine gitmek için toplu tasima araçlarini kullanan Istanbullar, bazi araç ve duraklarda yogunluk olusturdu.

Öte yandan, Istanbul Büyüksehir Belediyesinin (IBB) mobil uygulamasina göre zaman zaman yüzde 60'a kadar çikan trafik yogunlugu, saat 09.30 itibariyla yüzde 54 olarak kayitlara geçti.
Kaynak: AA