GÜNCELLEME - ABD'nin Alabama Eyaletindeki Zincirleme Trafik Kazasinda 9'U Çocuk 10 Kisi Öldü

KAZAYA KARISAN ARAÇ SAYISI VE DETAY EKLENDI.

ABD'nin Alabama eyaletinde bir otobanda 18 aracin karistigi zincirleme trafik kazasinda 9'u çocuk 10 kisinin öldügü, çok sayida kisinin yaralandigi belirtildi.

Butler Bölgesi yetkililerinden Wayne Garlock, yerel basina yaptigi açiklamada, Montgomery sehrinin yaklasik 55 kilometre güneyinden geçen otobanda meydana gelen kazada çocuk bakimevi kurulusuna ait bir minibüste bulunan 4 ila 17 yaslari arasinda 8 çocugun hayatini kaybettigini bildirdi.

Kazaya karisan diger bir araçtaki 9 aylik bebek ile 29 yasindaki babasinin da yasamini kaybettigini ifade eden Garlock, yaralilarin civardaki hastanelere kaldirildigini aktardi.

Kazanin, ülkenin güneydogu eyaletlerinde etkili olan tropikal firtina Claudette nedeniyle araçlarin otobanda biriken suda kaymasi sonucu meydana gelmis olabilecegi öne sürüldü.

ABD Ulusal Ulastirma Güvenligi Kurulu, Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, kazayi incelemek için bölgeye 10 müfettis gönderildigini bildirdi.

Öte yandan, Alabama'nin Tuscaloosa sehrinde, tropikal firtina nedeniyle agacin evin üstüne devrilmesi sonucu 24 yasindaki 1 kisi ile 3 yasindaki çocugun yasamini yitirdigi bilgisi paylasildi.

Yine Alabama’nin Birmingham kentinde, sel sularina kapildigi sanilan 1 kisiyi arama çalismalarinin sürdürüldügü ögrenildi.

Kaynak: AA