Azerbaycan'da Sehit Çocuklari Için 'Kahraman Evlatlari Spor Festivali' Düzenlendi

Azerbaycan'in Göygöl ilinde sehit çocuklari için "Kahraman Evlatlari Spor Festivali" gerçeklestirildi.

Türkiye'nin Gence Baskonsoloslugunun destegi ile Gence ve Göygöl valilikleri, Cevat Han Tarih ve Kültür Vakfi ile yerel kurum ve derneklerin ortaklasa organize ettigi etkinlige, Türkiye'den Çocuk Oyunlari ve Spor Kulüpleri Federasyonu ile Etnospor Konfederasyonu da katki sagladi.

Göygöl Olimpik Spor Kompleksinde gerçeklestirilen etkinlige, Türkiye'nin Gence Baskonsolosu Zeki Öztürk, yerel yetkililer, Azerbaycanli ünlü sporcular ile Gence ve Göygöl'den 67 ailenin 7-12 yas grubundan 118 sehit çocugu katildi.

Türkiye'nin Gence Baskonsolosu Öztürk, etkinlikte yaptigi konusmada, sehitlik ve gaziligin Türk kültüründe ve Islam inancinda önemli kavramlar oldugunu söyledi.

Öztürk, sehitlerin Karabag'da 30 yillik esareti 44 günde sona erdirmek suretiyle nesilden nesle aktarilacak büyük bir kahramanlik destanina imza atarak tarihi geçtigini vurguladi.

Vataninin bütünlügü ugruna canini veren her sehit, canini vermeyi göze alan her gazinin bu milletin ortak degeri oldugunu belirten Öztürk, "Sehit çocuklari, bu milletin emanetidir. Insallah Azerbaycanli kardeslerimizle beraber bu emanetlere sahip çikacak, sehitlerimizin ruhlarini asla incitmeyecek ve gazilerimizin de her daim yaninda olacagiz." ifadesini kullandi.

Etkinlikte, Gence Devlet Dram Tiyatrosu ve Gence Kukla Tiyatrosu sanatçilari Nizami Gencevi ve Cevat Han'la ilgili kisa oyunlar sahneye koydu, Fikret Amirov Gence Devlet Filarmonisi sanatçilari ve dans gruplari performans sergiledi, sehit çocuklari siirler okudu.

Gence ve Göygöl'den sporcularin çesitli spor dallarindaki gösterilerini müteakip, sehit çocuklarinin resim ve spor yarismalari icra edildi.

Festival, yarismacilara hediye takdimiyle sona erdi.

Kaynak: AA