Ardahan'da Her Yil Bir Dagin Etegine Yansiyan 'Atatürk Silüeti' Yogun Ilgi Görüyor

Ardahan'in Damal ilçesinde, Karadaglar'in etegine yanindaki tepenin gölgesinin düsmesiyle olusan Atatürk silüeti, bu yil da görülmeye basladi.

Karadaglarin eteginde, havanin açik ve günesli olmasi dolayisiyla Atatürk silüetinin ortaya çikmasi ilgiyle takip ediliyor.

Yaklasik bir saat önce bölgeye gelip silüetin olusmasini bekleyenler, yogun rüzgara ragmen bu ani ölümsüzlestirmek için seyir terasina çikarak bol bol fotograf ve video çekiyor.

Damal Belediye Baskani Ergin Önal, gazetecilere yaptigi açiklamada, bugünlerde silüetin görülmeye basladigini belirterek, izlemek isteyenleri bölgeye beklediklerini söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kurallarina uyacak sekilde herkesin gelip bu doga mucizesini izlemesini istediklerini dile getiren Önal, "Havalar açik oldugu sürece bu doga olayinin olusturdugu essiz manzarayi herkes izlesin istiyoruz. Temmuz ayinin sonuna kadar doga olayi rahatlikla izlenebilecek. Çagrimiz, herkes Ardahan'a, Damal'a gelsin ve bu olusumu izlesin." dedi.

Silüetin olusumunu arkadaslariyla izlemeye gelen dahiliye uzmani Dr. Pinar Tezel de daha önce buraya yansiyan Atatürk silüetini görmedigini, görünce çok etkilendigini vurgulayarak, "Silüeti gördükten sonra çok sansli oldugumu düsünüyorum. Buraya gelip gördügüm için." ifadesini kullandi.

Damal'da, Karadaglar'in eteginde bugünlerde baslayarak temmuz sonuna kadar havanin bulutsuz oldugu günlerde izlenebilen Atatürk silüetinin olusumu nedeniyle 1995 yilindan itibaren her yil temmuz ayinda "Atatürk'ün Izinde ve Gölgesinde Damal Senlikleri" düzenleniyor.

Ilçenin Yukari Gündes köyünde çobanlik yapan Adigüzel Kirmizigül'ün 1954 yilinda fark ettigi Atatürk silüeti, Erdogan Kumru'nun 1975'de çektigi silüet fotografini Genelkurmay Baskanligina göndermesinin ve bu doga olayinin duyulmasinin ardindan yurt genelinde ilgi görüyor.

Kaynak: AA