Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakani Yanik Açiklamasi 'Aile Egitim Programimizdan 2,2 Milyon Kisi Yararlandi'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, aileyi güçlendirmek için düzenlenen Aile Egitim Programindan (AEP) 2,2 milyon kisinin yararlandigini bildirdi.

Yanik, yazili açiklamasinda, ailelerin temel yasam becerilerini gelistirmelerine yönelik hazirlanan AEP kapsaminda, "aile egitimi ve iletisim", "hukuk", "Iktisat", "medya" ve "saglik" alanlarinda vatandaslara egitimler verdiklerini belirterek, "Aileyi güçlendirmek için düzenledigimiz Aile Egitim Programimizdan 2,2 milyon kisi yararlandi." ifadesini kullandi.

AEP ile ailelerin güçlendirilmesi, ailelerin sahip olduklari imkanlari daha iyi kullanabilmeleri, aile degerlerinin korunmasi ve gelecek nesillere aktarimini amaçladiklarini kaydeden Yanik, Il müdürlükleri ve sosyal hizmet merkezleri araciligiyla bu egitimleri ailelere ücretsiz sunduklarini belirtti.

Yanik, "(Egitim ailede baslar) anlayisiyla hayata geçirdigimiz programimiz kapsaminda yaklasik 1,1 milyon kisi iletisim alaninda, 495 bin kisi saglik alaninda, 168 bin kisi medya alaninda, 245 bin kisi hukuk alaninda ve 198 bin kisi de iktisat alaninda egitim aldi." bilgisini verdi.

- AEP, ailelerin egitim ihtiyaçlari dikkate alinarak hazirlandi

"Aile Egitim ve Iletisim", "hukuk", "iktisat", "medya" ve "saglik" olarak bes alan ve 28 modülden olusan AEP, ailelerin egitim ihtiyaçlari dikkate alinarak hazirlandi.

Aile egitimi ve iletisim alaninda yer alan modüllerle, aile hayatinin farkli dönemlerinde yasanabilecek sorunlar hakkinda bilgi vermek ve bu sorunlarin çözümüne hizmet edecek farkindalik ve becerilerin kazandirilmasi amaçlaniyor.

Aile ile ilgili hukuk bilgisinin en sade ve anlasilir dilde aktarilmasinin amaçlandigi hukuk alaninda yer alan modüllerle, aile bireylerinin hak ve ödevleri konusunda farkindaliklarinin artirilmasi hedefleniyor.

- Medya ve aile bütçesi yönetimi dersleri veriliyor

Iktisat alanindaki egitimlerle, ailelerin mevcut iktisadi kaynaklarini verimli ve etkili kullanabilmesi, ev harcamalari ve tüketimlerini ihtiyaca uygun yapabilmeleri konusunda destek veriliyor.

Medya alaninda yer alan modüllerle, ailelerin, medya imkanlarindan en üst seviyede faydalanmalarina ve gelebilecek zararlari en aza indirebilecek bilgi ve beceriye sahip olmalarina katkida bulunulmasi amaçlaniyor.

Aile sagligini korumaya ve gelistirmeye, ailenin yasam kalitesini yükseltmeye katkida bulunmak amaçli saglik alaninda yer alan modüllerle de hastaliklarla daha etkin mücadele etmek, saglik maliyetlerini en aza indirerek ve verimliligi artirarak toplumun güçlendirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: AA