Adalet Komisyonu Baskani Odabas, Kariyer Söylesilerinin Konugu Oldu

Meslek Yüksekokulu tarafindan Erzincan Adli Yargi Ilk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Baskani ve Erzincan 2. Agir Ceza Mahkemesi Baskani Halil Odabas’in konusmaci olarak katildigi “Adalet MYO Ögrencilerinin Kariyerlerine Yönelik Söylesi” konulu çevrimiçi seminer gerçeklestirildi.

Adalet Komisyonu Baskani Odabas, Kariyer Söylesilerinin Konugu Oldu
Moderatörlügünü Ögr. Gör. Dr. Seyithan Kaya ve Ögr. Gör. Gökhan Çaybasi’nin yaptigi programa Rektör Prof. Dr. Akin Levent, Yüksekokul Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Sengül Al Kiliç, akademik personel ve ögrenciler katildi.

Programin açilis konusmasini yapan Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Sengül Al Kiliç, katilimcilara okul hakkinda bilgi vererek, Adalet Meslek Yüksekokulunun adalet hizmetlerinin gerektirdigi niteliklere uygun olarak teorik ve uygulamali olarak egitim verdigini aktardi. Meslek Yüksekokulundan mezun olan ögrencilerin genis bir is imkanina sahip olduguna vurgu yapan Al Kiliç, “Meslek Yüksekokulumuzdan mezun olan ögrenciler Adalet Bakanligi bünyesinde yazi isleri müdürü, icra müdürü, icra müdür yardimcisi, ceza infaz kurumlari müdürü, ceza infaz memuru, zabit katibi ya da mübasir olabilmektedir” dedi.

Hedeflerinin, ögrencileri en iyi bir sekilde gelecege hazirlamak olduguna dikkati çeken Al Kiliç, “Etkinligimizi bu amaç dogrultusunda gerçeklestiriyoruz” diyerek katilimcilara tesekkürlerini sundu.

Rektör Prof. Dr. Akin Levent ise konusmasina etkinligin verimli geçmesi temennisinde bulunarak, Erzincan Adli Yargi Ilk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Baskani ve Erzincan 2. Agir Ceza Mahkemesi Baskani Halil Odabas’in yapacagi konusmalardan ve tecrübelerinden kendilerinin de istifade edecegini kaydetti.

Adalet Meslek Yüksekokulundan mezun olan ögrencilerin genis bir perspektifte is imkanina sahip olduguna vurgu yapan Levent, ögrencilere meslek hayatinda basarilar diledi.

Programa konusmaci olarak katilan Erzincan Adli Yargi Ilk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Baskani ve Erzincan 2. Agir Ceza Mahkemesi Baskani Halil Odabas ise konusmasina “Gelecekte teskilatimizin çesitli birimlerinde beraber çalisacagimiz ögrenci arkadaslarimizla bir arada olmaktan çok mutluyum” diyerek basladi.

Adalet Meslek Yüksekokulu ögrencilerinin Adli Teskilatin çesitli alanlarinda çalisma firsati elde edecegini belirten Odabas, ögrencilere kendilerini her alanda gelistirme tavsiyesinde bulundu. Çok hassas bir alanda hizmet verdiklerine deginen Odabas, hassas hizmetin gereksinimlerinden ötürü mevzuata hakim olunmasi gerektigini vurgulayarak, sözlerine söyle devam etti: “Teorik bilgileri çok iyi ögrenmeniz gerekiyor. Bunun yani sira bu teorik bilgileri nasil uygulamaya geçirmeniz gerektigini de çok iyi kavramalisiniz. Adli teskilatimizin birimlerinde staj yaptiginiz dönemlerde bu teorik egitimlerin nasil uygulamaya geçtigini görüyorsunuz. Bu yüzden staj yaptigimiz dönemlerde çalisma arkadaslarimizin neler yaptigina çok dikkat edin, bunlar ilerde sizin için çok önemli olacak.”

Programin devaminda ögrencilere meslek hayatinda dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili deneyimlerini paylasan Odabas, ögrencilerden gelen sorulari da cevapladi.
Kaynak: İHA