Safra Kesesi Sikayeti Ile Geldi, Karnindan 15 Kilonun Üzerinde Tümör Çikti

Aydin’da safra kesesi sikayeti ile Atatürk Devlet Hastanesi’ne gelen kadinin karnindan 15 kilonun üzerinde tümör çikti. Op. Dr. Hakan Özçelik tarafindan 4 saat süren basarili bir operasyonla hastanin karnindan alinan tümör herkesi saskina çevirdi.

Safra Kesesi Sikayeti Ile Geldi, Karnindan 15 Kilonun Üzerinde Tümör Çikti
Aydin’in Efeler ilçesine bagli Umurlu Mahallesi’nde yasayan Y.K. isimli kadin, ocak ayinda karninda sanci yasamaya baslayinca bölgedeki çesitli hastanelere basvurdu. Safra kesesinde tas oldugu belirtilen kadina çesitli tedavi yöntemleri önerildi. Ancak talihsiz kadin kisa sürede çok fazla kilo alip sancilari da artinca Atatürk Devlet Hastanesi’ne gelerek Genel Cerrah Op. Dr. Hakan Özçelik’e muayene oldu. Y.K.’nin rahatsizligina neden olan durumun safra kesesindeki tastan ziyade karnindaki tümör oldugunu tespit eden Op. Dr. Özçelik, 4-5 saat sürecek operasyon için önce kadinin anesteziye uygun olup olmadigini kontrol ettirdikten sonra hasta için ekibini hazirlayip ameliyata aldi. Hastanede ameliyat olacak diger hastalarin magdur olmamasi için aksam saatlerinde ameliyata alinan 2 çocuk annesi 47 yasindaki Y.K.’nin ameliyati tam 4 saat sürdü. Oldukça zorlu olan ameliyat, Genel Cerrah Hakan Özçelik tarafindan basari ile tamamlandi.

Normal patoloji kaplarina sigmadigi için özel kova getirildi

Tümörün bu kadar büyük oldugunu kimsenin tahmin etmedigini ameliyatta hastanin karni açildiktan sonra tip tarihinde ender rastlanan bir vaka ile karsilastigini belirten Op. Dr. Hakan Özçelik, “Hastamiz daha önce safra kesesi sikayeti ile çesitli saglik kurumlarina ve hekimlere gitmis. Muayene ve tetkiklerden sonra sikayetin safra kesesinden ziyade tümörden kaynaklandigini tespit ettim. Oldukça zorlu bir ameliyatti ve kalin bagirsaklari besleyen damarlarin da tümörden ayiklanmasi gerekiyordu. Aksi halde hastanin kalin bagirsaklarinin da alinmasi gerekebilirdi. Zorlu ve 4 saatten fazla süren basarili bir operasyonla hastamizin karnindaki 15 kilonun üzerindeki tümörü çikarmayi basardik” dedi.

Yillarca GATA’da ve Kibris’ta askeri hastanede hekimlik yapan 28 yillik cerrah, meslek hayatinda ilk defa böyle büyük ve agir bir kitle ile karsilastigini belirterek, hastasi Y.K.’nin ameliyattan sonra sifir bedene düstügünü söyledi.



Zorlu bir ameliyatin ardindan gözünü açar açmaz kendisini kus gibi hissettigini belirten Y.K. doktoruna tesekkür etti. Yasadigi sancilarin safra kesesi tasindan kaynaklandigini zannettigini belirten Y.K., “6 aydir bu sanciyi çekiyorum. Ancak karnimda bu kadar büyük bir kitle tasidigimi bilmiyordum. Doktorum sayesinde yeniden sagligima kavustum” diyerek kendisini ameliyat eden Hakan Özçelik ve ekibine tesekkür etti.
Kaynak: İHA