Libya Basbakani Dibeybe, Hafter Saldirilari Nedeniyle Iki Yildir Kapali Olan Sahil Yolunun Açildigini Duyurdu

Ülkenin dogu ve bati yakasini birbirine baglayan sahil yolu, Halife Hafter milislerinin 2019'da baskent Trablus'a düzenledigi saldirilardan bu yana trafige kapaliydi.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti (MBH) Basbakani Abdulhamid Dibeybe, yaklasik iki yildir kapali olan ve ülkenin dogu ile bati yakasini birbirine baglayan sahil yolunun yeniden açildigini söyledi.

Dibeybe, konuya iliskin Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, "Bugün Libya halkinin acilarindan bir sayfayi daha kapatacagiz. Insa, istikrar ve birlik yolunda yeni bir adim atiyoruz." ifadelerini kullandi.

Sahil yolunun açilmasiyla sonuçlanan tüm samimi çabalar için tesekkür eden Dibeybe, ülkenin kalkinmasi ve refahi için hep birlikte çalismaya devam edeceklerini kaydetti.

Libya Ordusu Sirte-Cufra Ortak Operasyon Odasi Sözcüsü General Abdulhadi Dirah da AA muhabirine yaptigi açiklamada, dogu ile batiyi birbirine baglayan Misrata-Sirte yolunun (Sahil yolu) açildigini belirterek, "Bu adim, Hafter'e sahadaki Rus güvenlik sirketi Wagner'e bagli parali askerleri geri çekmesi için bir mühlet vermektir." dedi.

Ülkede dogu ve bati yakasini birbirine baglayan Misrata-Sirte sahil yolu önemli bir ticaret yolu olarak biliniyor.

Sahil yolu, Halife Hafter milislerinin 2019'da baskent Trablus'a düzenledigi saldirilardan bu yana trafige kapaliydi.
Kaynak: AA