Konya'da Kaybolan 11 Yasindaki Çocuk Araniyor

Konya'nin Beysehir ilçesinde kaybolan 11 yasindaki kiz çocugunun bulunmasi için çalisma baslatildi.

Alinan bilgiye göre, Üstünler Mahallesi Karaburun Plaji yol ayrimi yakinlarinda, küçükbas hayvanlarin bulundugu alanda dedesi Halil Camiz'la birlikte agildaki çadirlarda kalan 11 yasindaki Kiymet Camiz'dan ögle saatlerinden itibaren haber alinamadi.

Dede Halil Cambaz'in yoldan geçen jandarma ekiplerine haber vermesi üzerine, Beysehir Ilçe Jandarma Komutanligi ekiplerinin yani sira il merkezinden gelen komando ve AFAD ekipleri de arama çalismalarina katildi.

Çevredeki vatandas ve zabita ekiplerinin de katildigi çalismalarda ekipler, kiz çocugunun görüldügü belirtilen dere kenarinda arama çalismalarini yogunlastirdi. Aksam saatlerine kadar devam eden arama çalismalarinda gece görüs özelligine sahip drone da kullanildi.

Beysehir Belediye Baskani Adil Bayindir bölgeye gelerek yürütülen çalismalar hakkinda yetkililerden bilgi aldi.

Dede Halil Camiz, sabah saatlerinde torunuyla bir seyler içtikten sonra uyudugunu belirterek, kalktiginda torununu göremedigini ve hemen bir arkadasini aradigini söyledi.

Çadir ve çevresine bakinirken yoldan geçen jandarma devriyesini gördügünü belirten Halil Camiz, "Biz Manavgat'ta yasiyoruz, yazlari ise buraya geliyoruz. Torunum ilkokulda okurdu. Bizim kimseyle bir derdimiz yok. Insallah en kisa sürede bulunur." diye konustu.

Baba Mehmet Camiz ise kayip çocuguyla dün beraber oldugunu belirterek, söyle konustu:

"Üç çocugum var. Babamla beraber kalirlardi. Babam öglen saatlerinde uyumus. Ögle yemegi için kalktiginda ise çocugu bulamamis. Ben de Toroslar'da hayvanlarin basindaydim. Daha önce böyle bir olay yasamadik. Kizim çok akilli bir kizdi. Bilmiyorum. Saat 15.00 gibi gören bir kisi olmus. Bu ihtimale karsi bir sey diyemiyorum. Kaçirilmis olanagi olur mu olmaz mi bilemiyorum. Ben annesiyle beraberdim Antalya'da Toroslar bölgesindeydik. Ben oradan geliyorum. Yaklasik 8 saattir araniyor. Insallah sag selamet bulunur. Bölgeyi çok iyi biliyordu. Biz Manavgat Yeniköy'de yasiyoruz ve 5 yildir bu bölgeye geliyoruz."

Öte yandan arama çalismalarina sabah 06.00'ya kadar ara verildigi bildirildi.

Kaynak: AA