Depremde En Büyük Aciyi Yasayan Babaya Anlamli Ziyaret

Elazig Valisi Erkaya Yirik, depremde yikilan binada esi, 2 çocugu, kayinbabasi ile kayinvalidesini kaybeden Serhat Aslan’i Babalar Günü’nde yalniz birakmadi. Acili baba Aslan’i evinde ziyaret eden Vali Yirik, Babalar Günü’nü kutlayarak metanet diledi.

Depremde En Büyük Aciyi Yasayan Babaya Anlamli Ziyaret
24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8’lik depremde Elazig’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kisi hayatini kaybetmis ve 20 binden fazla konut agir hasar görmüstü. Depremde kent merkezindeki Mustafa Pasa Mahallesi’nde iki bina çökmüstü. Çöken 5 katli binalardan birinde ikamet eden dede Mehmet, anneanne Aise Arifoglu, kizlari Halime Aslan ile onun çocuklari 7 yasindaki Miraç Ali ve 2 aylik Rüya Aslan’in cansiz bedenlerine ulasilmisti. Esini, iki çocugunu, kayinvalidesi ile kayinbabasini kaybederek en büyük aciyi yasayan baba Serhat Aslan ise Babalar Günü’ne hüzünlü girdi. Vali Erkaya Yirik da bugün, büyük aci yasayan depremzede babayi evinde ziyaret etti. Acili baba ile uzun süre sohbet eden Yirik, Babalar Gününü kutlayarak metanet diledi.

“Bugüne kadar acisini hep yüregine gömmüs”

Serhat Aslan’in 24 Ocak Elazig depreminde esini, iki yavrusunu, kayinpederi ve kayinvalidesini kaybettigini dile getiren Vali Erkaya Yirik, “Büyük bir üzüntü yasamis hemsehrimiz su an itibari ile annesi ve babasiyla birlikte kaliyor. Bugüne kadar acisini hep yüregine gömmüs. Dolayisiyla disaridan herhangi bir talebi olmamis. Böyle bir yüce gönle sahip kardesimizi, Babalar Günü dolayisiyla ziyaret edelim gönlünden geçelim, bir taziyesini iletelim düsüncesi ile buradayiz. Elbette Babalar Günü’nde Babalar Günü kutlanacak yegane insanlardan birisi de depremzede ailelerimiz, babalarimiz, sehit aileleri, sehitlerimizin babalaridir. Bu vesile ile baba ocagindayiz. Ben Serhat Aslan kardesime bassagligi diliyorum. Allah cennetlik olarak aldigi yavrulariyla birlikte insallah öbür dünyada cennette bir araya getirir ve baska keder vermez insallah” dedi.



“Çok zor bir aci takdiri ilahi”

Devletin kendilerini hiçbir zaman yalniz birakmadigini aktaran Serhat Aslan ise, "Valimiz de bizi yalniz birakmadi. Rabbimiz bir daha öyle acilar yasatmasin. Gerçekten çok zor bir aci ama yapacak bir sey de yok takdiri ilahi" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA