Belçika'da Haftalardir Aranan Asiri Sagci Firari Asker Ölü Bulundu

Belçika federal savciligi, ilk incelemenin ardindan terör listesine alinan firari asker Jürgen Conings'in intihar ettigi sonucuna vardi.

Belçika'da yaklasik 1 ay önce birliginden agir silahlar çalarak ortadan kaybolan ve "terör tehdidi" olusturdugu belirtilen firari asiri sagci asker Jürgen Conings'in ölü bulundugu bildirildi.

Belçika basinindaki haberlere göre, asiri sagci askeri arama operasyonlarinin yürütüldügü ormanlik alanin yakinindaki Maaseik adli kasabanin belediye baskani, bisiklet gezintisi sirasinda çevreye agir koku yayan bir cesede rastladi.

Belediye Baskani Johan Tollenaere, polis ve itfaiyeye haber verdi. Yerel basindaki haberlere göre, cesedi ve bölgeyi inceleyen polis yetkilileri, cesedin Conings'e ait oldugunu bildirdi.

Kesin kararin verilmesi için cesede otopsi yapilacagi açiklandi. Savcilik yetkilileri, ilk incelemeler sonucunda Conings'in atesli silahla intihar ettiginin degerlendirildigini ifade etti.

Belçika ordusunda görev yapan asiri sagci asker Conings, tehdit içeren veda mektuplari birakarak geçen ay ortadan kaybolmustu. Terör listesine alinan askeri bulmak için o tarihten bu yana düzenlenen operasyonlar sonuçsuz kalmisti.

Ordudan firar ederken agir silahlar çalan Conings'in tehditleri nedeniyle Belçika'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadele koordinatörü virolog Marc Van Ranst ve ailesi güvenli bir yere götürülmüstü. Ayrica Conings'in camilere saldiri düzenleyebilecegi ihtimaline karsi Limburg bölgesindeki bazi camiler kapatilmis, bazilarinda da siki güvenlik tedbirleri alinmisti.

Conings'in firarindan sonra Belçika ordusundaki 30 kadar askerin radikal egilimleri nedeniyle takip edildigi, Conings'in bunlardan biri oldugu açiklanmisti. Buna ragmen özel egitimli askerin neden silahlara erisimine izin verildigi elestiri konusu olmustu.
Kaynak: AA