Tarihi Ilçede Hareketlilik Sonrasi Esnaf Pazar Günlerinin Açilmasini Bekliyor

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve “En iyi korunan 20 kent” arasinda bulunan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde hafta sonu hareketliligi yasanirken esnaf pazar günlerinin de açilacagi zamani bekliyor.

Tarihi Ilçede Hareketlilik Sonrasi Esnaf Pazar Günlerinin Açilmasini Bekliyor
Osmanli mimarisi, sehir hayati ve kültürünü yansitmasi dolayisiyla “Osmanli’nin parmak izi” olarak adlandirilan Safranbolu ilçesi eski günlerine dönmeye basladi.

Pandemi nedeniyle getirilen kisitlamayla birlikte sessizlige bürünen tarihi kent turizm sezonunun açilmasiyla hareketlendi. Hafta sonu tatilini firsat bilen vatandaslar Osmanli döneminden kalma han, hamam, konak, cami, çesme, köprü ve tarihi yapilarla açik hava müzesini andiran tarihi ilçeyi gezdi.

Artan hareketlilik nedeniyle bir nebzede olsa yüzü gülmeye baslayan esnaflar, kisitlamanin bulundugu pazar gününün de kaldirilmasini istiyor.

Ihlas Haber Ajansi muhabirine konusan esnaflardan Hüsnü Özdemir, “Bir cumartesimiz var baska da yok. Pazar gününün açik olmadigi sürede olmuyor, açik olmasi lazim. Cumartesi kente gelen turistimiz aksaminda dönüyor. Pazar günü açik olsa burada kaliyor. O da bize etki yapiyor. 1 Temmuz’u dört gözle bekliyoruz” dedi.

Hareketliligin çogalmasiyla ölü topragi üzerlerinden attigini ifade eden Özdemir, vatandaslarin asilamaya önem vermesi gerektigini dile getirdi.
Kaynak: İHA