Saglik Çalisanlarinin Kovid-19 Ile Zorlu Mücadelesi Fotograf Karelerine Yansidi

Diyarbakir'da özel hastanede sergilenen fotograflari çeken Doç. Dr. Murat Kapan: 'Çalisanlarin motivasyonlarinin artirilmasini hedefliyoruz. Bir yandan da fotograflar vasitasiyla, sergiyi ziyaret eden insanlara bazi mesajlar vermeyi amaçliyoruz'

Diyarbakir'da bir hastanede görevli saglik çalisanlarinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede yasadiklari zorlu süreç fotograf karelerine yansidi.

Merkez Yenisehir ilçesindeki özel hastanede görev yapan Doç. Dr. Murat Kapan, ayni hastanede Kovid-19 mücadelesinde en ön safta yer alan, gece gündüz demeden görev yapan saglik personelinin mesaisini fotografladi.

Fotograflardan seçilen 24 kare hastanede sergilendi.

Serginin açilisi Il Saglik Müdürü Cihan Tekin ve saglik çalisanlarinin katildigi törenle yapildi.

Hastane bashekimi Dr. Mehmet Sait Avar, gazetecilere yaptigi açiklamada, saglik personelinin zorlu anlarda verdigi hizmetin objektiflere yansidigini söyledi.

Süreç içerisinde hayatini kaybeden saglik çalisanlarini rahmetle andiklarini belirten Avar, "Onlara da diger saglik çalisanlarina da bu milletin vefa borcunun oldugunu düsünüyoruz. Vatandaslarin saglik çalisanlarini sahiplenmesini, onlara siddet uygulayanlarin bu tür davranislardan vazgeçmelerini istiyoruz. Kovid-19 sürecinde Bakanligimizin yaptigi çalismalar sonucu hizli asilamalar ile bu illetten yil sonuna kadar insallah kurtulmus ve eski güzel günlerimize dönmüs oluruz." dedi.

Doç. Dr. Kapan ise saglik çalisanlarinin hayatin her alaninda var olan ve insanlarin hikayelerine dokunan bir meslegin mensuplari oldugunu vurguladi.

"Özellikle pandemi ile biraz daha farkindaligin arttigi, saglik çalisanlarinin öneminin daha fazla anlasildigi bir dönemden geçiyoruz." diyen Kapan, bu dönemde saglikçilarin özverili çalismalarina taniklik edebilmek adina böyle bir proje gelistirdiklerini aktardi.

Kapan, bir yillik çalisma boyunca çektikleri fotograflardan 24'ünün sergilendigini anlatarak, "Çalisanlarin motivasyonlarinin artirilmasini hedefliyoruz. Bir yandan da fotograflar vasitasiyla, sergiyi ziyaret eden insanlara bazi mesajlar vermeyi amaçliyoruz." diye konustu.

Hayatini kaybeden saglik çalisanlarini rahmetle andiklarini ifade eden Kapan, bu ve benzeri etkinliklerin saglik çalisanlarina olumsuz yaklasimlarin son bulmasina vesile olmasini diledi.

Sergiyi gezen Nalan Apaydin da fotograflarin çok güzel ve anlamli oldugunu dile getirdi.

Kaynak: AA