Manavgat Meslek Yüksekokulu Kalifiye Eleman Eksigini Giderecek

Manavgat Meslek Yüksekokulu Organik Tarim Programi, basta muz olmak üzere tropik iklim meyveleri konusunda kalifiye eleman yetistiriyor. Ögretim Üyesi Dr. Sabriye Atmaca, amaçlarinin tarim alaninda ihtiyaç duyulan yetkin ve vasifli ara eleman yetistirmek oldugunu söyledi.

Manavgat Meslek Yüksekokulu Kalifiye Eleman Eksigini Giderecek
Türkiye’de önemli bir üretim potansiyeline sahip olan ve yakin zamana kadar sadece Alanya-Anamur sinirlari arasinda gerçeklestirilen muz üretiminin son yillarda bölgenin disina tastigini ve üretim alanlarinin genisledigini belirten Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Organik Tarim Programi Ögretim Üyesi Dr. Sabriye Atmaca Manavgat bölgesinde de örtü alti muz yetistiriciliginin halen yeni yatirimlarla devam ettigini kaydetti.

Manavgat Meslek Yüksekokulu Organik Tarim Programi olarak amaçlarinin organik tarimin ilkeleri dogrultusunda sorumluluk alacak derecede mesleki birikime sahip, alanindaki yenilikleri takip eden, yetkin ve vasifli ara eleman yetistirmek oldugunu söyleyen Atmaca, "Bulundugumuz bölge itibariyle hizli gelisim gösteren örtü alti muz yetistiriciliginin ihtiyaç duydugu kalifiyeli ara eleman ihtiyacini karsilamak, ögrencilerimizin muz konusunda daha donanimli yetistirebilmek için okulumuzda Manavgatli hayirseverlerin destekleriyle muz yetistiriciligine uygun bin 250 metrekarelik muz serasi yaptirilmistir” diye konustu

Muz ve tropik meyvelerin adaptasyonu belirlenecek

Muz uygulama serasinda muzun yaninda bölgede yetistirilme sansi olan diger tropik meyvelerinde gelisme durumlarinin arastirilmasi ve ögrencilerin bu konularda da bilgi sahibi olmasi amaçlandigina dikkat çeken Dr. Atmaca sözlerini söyle sürdürdü:

"Bu kapsamda Prof. Dr. Hakan Sert hocamizin yürütücülügünde, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünden tropik iklim meyveleri konusunda Uzman Prof. Dr. Hamide Gübbük hocamizin danismanliginda, Dr. Ögretim üyesi Sabriye Atmaca, Dr. Ögretim üyesi Aylin Kabas, Dr. Ögretim üyesi Halil Ibrahim Yolcu, Ögr. Gör. Gökhan Erdogan bölüm hocalarimizin yer aldigi projemiz Akdeniz Üniversitesi Bilimsel Arastirma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafindan yaklasik 63 bin Türk Lirasi ile desteklenmistir. Hazirlanan bu projede tropik meyvelerden muzda 6 farkli çesidin, papaya ve pitayada ikiser çesidin Manavgat kosullarinda örtüaltinda adaptasyonlari belirlenecektir. Ayrica ögrencilerimiz sadece teorik derslerle degil uygulamali olarak bu türleri ögrenebileceklerdir."
Kaynak: İHA