Istanbul'daki PKK Operasyonunda 1 Tutuklama

Istanbul’da terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan 9 süpheliden 1’i tutuklandi, 8 süpheli ise serbest kaldi.

Istanbul'daki PKK Operasyonunda 1 Tutuklama
Alinan bilgiye göre, Istanbul Terörle Mücadele (TEM) Subesi ekipleri, bölücü terör örgütü PKK/KCK’nin faaliyetlerinin desifre edilmesine yönelik 16 Haziran Çarsamba günü yeni bir çalisma gerçeklestirmis, örgütün gençlik yapilanmasi DGH (Devrimci Gençlik Hareketi) ile HDP Gençlik Meclisleri içerisinde faaliyet gösteren, Imrali Adasi’nda tutuklu bulunan terörist basi Abdullah Öcalan’a sözde tecrit uygulandigini bahane ederek yazilama, havai fisekli, molotof kokteyli, mesaleli toplu gösteri ve yürüyüs seklindeki illegal faaliyetlere katildiklari iddiasiyla aranan 9 örgüt üyesi yakalanmisti.

4 gün önce kentin 5 ayri ilçesinde çok sayida adrese yapilan baskinlarda gözaltina alinan süphelilerin emniyetteki ifade islemleri bugün sona erdi.

Yogun güvenlik önlemleri altinda Çaglayan’daki Istanbul Adalet Sarayi’na sevk edilen süphelilerden 1’i savciliktan serbest birakildi. 7 süpheli çikarildiklari mahkemece ‘adli kontrol sarti’ ile yurtdisina çikis yasagi ve her gün imza vermek kosuluyla saliverilirken, örgüt üyesi 1 süpheli ise tutuklandi.
Kaynak: İHA