BBP Genel Baskani Destici Izmir HDP Il Binasi'na Yapilan Saldiriyi Kinadi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskan Mustafa Destici, Izmir’de HDP Il Binasi’na yapilan saldiriya iliskin kolluk güçleri ve yetkililerin hedef gösterildigini belirterek, “Bu büyük bir alçakliktir, iftiradir. Kim bunu yaparak Türkiye’de bir iç karisiklik, iç savas atesleme cüretinde bulundu arastirilmasi lazim” dedi.

BBP Genel Baskani Destici Izmir HDP Il Binasi'na Yapilan Saldiriyi Kinadi
BBP Eskisehir 9’uncu Olagan Il Kongresi, Zübeyde Hanim Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Kongreye BBP Genel Baskani Mustafa Destici’nin yani sira; Yeniden Refah Partisi Eskisehir Il Baskani Osman Mandaci ve Saadet Partisi Eskisehir Il Baskani Fesih Bingöl katildi.

Kongrede Divan Kurulu’na seçilen parti üyelerinin esame listesi okundu ve partililerin onayina sunuldu. Seçilen Divan Kurulu üyeleri oy çokluguyla kabul edildi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan faaliyet raporlari ve mali bilgiler partilerle paylasildi.

“Türkiye’de bir iç karisiklik, iç savas atesleme cürretinde bulunanlarin arastirilmasi lazim”

Kongrede konusma yapan Genel Baskan Destici, Izmir’de HDP il binasina düzenlenen saldiriyla ilgili yetkililer, kolluk güçleri ve milliyetçi cephenin hedef gösterilmesine sert sözlerle tepki gösterdi. Saldirinin provokasyon olma ihtimali üzerine durulmasi gerektigini aktaran Destici, “40 yila yakin bir süredir terörle mücadele ediyoruz. Biz BBP olarak terör ve siddet kimden gelirse gelsin, kime yapilirsa yapilsin bunun karsisindayiz. Izmir’de yapilan saldiriyi da bu minvalde degerlendiriyoruz. O saldirinin tek basina birisi tarafindan organize edildigine süpheli yaklasiyoruz ve bu hadise bütün yönleriyle arastirilmali ve ortaya çikarilmalidir. Burada bir provokasyon olma ihtimali çok güçlüdür. Bunun hemen NATO Zirvesi sonrasi gerçeklesmis olmasi daha da düsündürücüdür. Türkiye geçmiste bu tür eylemlerin çok agir bedellerini ödedi.

Bu eylemlerin pek çogunun arkasinda da Gladio çikti. NATO Zirvesi ardindan gerçeklesmis olmasi çok manidardir. Türk milliyetçilerini, vatanseverleri, milletperverleri, terörle mücadele konusunda gecesini gündüzüne katarak çalisan hükümet yetkililerini, kolluk güçlerimizi hedef gösteriyorlar. Bu büyük bir alçakliktir, büyük bir iftiradir. Kim bu provokasyonu gerçeklestirdi, kim Türkiye’nin iç huzuruna kastetti. Kim bunu yaparak Türkiye’de bir iç karisiklik, iç savas çikarma fitilini atesleme cüretinde bulundu, arastirilmasi lazim” ifadelerini kullandi.

“PKK’nin aramiza nifak tohumu ekmesine bugüne kadar müsaade etmedik etmeyecegiz”

PKK’nin toplumsal kutuplasmayi körükledigine deginen Destici, “Kürtler bizim kardesimiz. Biz Kürt, Alevi, Sünni, Çerkez, Bosnak diye bir ayrim bugüne kadar yapmadik. Bundan sonra da yapmayacagiz. Bu ay yildizli al bayragin altinda beraber yasama iradesi ortaya koyan herkes bizim kardesimizdir. Biz böyle bakiyoruz ve böyle degerlendiriyoruz. Bin yillik birlikteligimize marksist, leninist, fasist, PKK terör örgütünün ve onun siyasi uzantilarinin bozmasina, aramiza nifak tohumlari ekmesine bugüne kadar nasil müsaade etmediysek bundan sonra da müsade etmeyecegiz. Kürt kardesimizin bir problemi varsa biz çözeriz evelallah. PKK 40 yildir o bölgede yasayan insanlarimiza göz yasi, siddet ve terörden baska bir sey vermemistir. Türkiye Cumhuriyeti 1923 yilinda kuruldu ama biz o tarihte devlet olmadik. Osmanli, Selçuklu hepsi bizim devletimiz. Biz bu cografyaya geldikten sonra bin yildan fazla süredir hep birlikte yasiyoruz. Kardeslikten, baristan, sahiplenmeden baska ne görmüsler, bunu karsilikli söylüyorum. Biz bir olup birligimizi muhafaza edecegiz, devletimize milletimize ve ülkemize sahip çikacagiz” seklinde konustu.



“Vatan hainlerinin timsah gözyaslarina kanmayiz”

Izmir’deki saldiri üzerinden milliyetçi camiaya saldirildigina dikkat çeken Mustafa Destici sözlerine söyle devam etti:

“Bu hadise üzerinden milliyetçi camiaya saldirma hadsizligini gerçeklestiriyorlar. Bunu reddediyoruz ve yüzlerine çaliyoruz. Biz ülkenin birliginden kardesliginden, huzurundan, barisindan yanayiz. Birileri gibi agizlarina baris, demokrasi, insan haklari sözlerini aliyorlar ama öbür taraftan PKK sözcülügü yapiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti devletine isgalci, kahraman askerine katliamci diyen o vatan hainlerinin timsah gözyaslarina kanmayiz. Ölen kimsenin caninin onlar için kendilerinden olsa dahi bir kiymeti yok. PKK ilk çiktiginda ilk bölge halkina vurmadi mi? Kundakta öldüren bebekler Kürt kökenli degil miydi? Bugün Suriye’de öldürdüklerinin canlari onlarin umurunda degil.”
Kaynak: İHA