BBP Genel Baskani Destici, Eskisehir 9. Olagan Il Kongresi'nde Konustu Açiklamasi

'Savaslar tanklarla, toplarla, tüfeklerle yapilmiyor. Virüslerle, küçücük çiplerle, ekonomiyle savaslar yapilacak. Eger bugün zalim Çin devletine haddi bildirilmez ve bedel ödettirilmezse diger zalim ülkeler de onun pesinden gidecek' 'Biz Büyük Birlik Partisi olarak diyoruz ki Çin, Türkiye Cumhuriyeti'ne en az 200 milyar dolar tazminat ödemelidir. Bu tazminat da yipranan esnafimiza, isçimize, emeklimize, düsük ücretlilerimize ve bu süreçte etkilenen vatandaslarimiza dagitilmalidir'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, "Savaslar tanklarla, toplarla, tüfeklerle yapilmiyor. Virüslerle, küçücük çiplerle, ekonomiyle savaslar yapilacak. Eger bugün zalim Çin devletine haddi bildirilmez ve bedel ödettirilmezse diger zalim ülkeler de onun pesinden gidecek. Biz Büyük Birlik Partisi olarak diyoruz ki Çin, Türkiye Cumhuriyeti'ne en az 200 milyar dolar tazminat ödemelidir. Bu tazminat da yipranan esnafimiza, isçimize, emeklimize, düsük ücretlilerimize ve bu süreçte etkilenen vatandaslarimiza dagitilmalidir." dedi.

Eskisehir Zübeyde Hanim Kültür Merkezi'nde düzenlenen 9. Olagan Il Kongresine katilan Destici, Eskisehirspor'un kurulus yildönümünü kutlayarak ligde istenilen yerde olunamamasi adina üzüntü duydugunu söyledi. Destici, Eskisehirlilerin takimina sahip çikacagina inandigini belirterek söyle devam etti:

"Sehrimizin takimi istenilen ligde degil. Kim yapti, ne yapti, nasil bu duruma geldi bunlarin hepsi günlerce konusulabilir. Ama hepsini bir kenara birakip, sehrimizin önde gelenleri basta olmak üzere hepimizin elimizi tasin altina koymamiz gerekiyor. Inaniyorum ki bir gün bu takim süper lige, süper ligde de sampiyonluga ulasacak."

- "En çok asi yapan ülkelerin basinda geliyoruz"

Tüm dünyanin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle zorluk çektigini aktaran Destici, söyle konustu:

"Her ülkenin yapabilecekleri sinirli. Fakat burada sinirlar zorlandi. Dünya ülkeleriyle kiyasladigimizda, ülkemiz bu süreci basarili bir sekilde çözdü. Insallah bundan sonra da bu salgindan tamamen kurtuluruz. Maske, mesafe, hijyen ve asi. Biz asi üretmememize ragmen dünyada en çok asi yapan ülkelerin basinda geliyoruz. Sadece dün 1,5 milyon rakaminin üzerine çikildigini Saglik Bakani Fahrettin Koca açikladi. Insallah bu gidisle temmuz sonu itibariyla ülkemizde herkes asilanmis olacak. Böylelikle daha rahat, daha güvenli ve daha saglikli bir hayati birlikte yasayacagiz."

- "Çin, Türkiye Cumhuriyetine en az 200 milyar dolar tazminat ödemelidir"

Destici, Kovid-19 salgininin insan eliyle ortaya çiktigina dair birçok emare bulundugunu dile getiren Destici, konusmasini söyle sürdürdü:

"Kasitli ya da kasitsiz. Kasitli yayildiysa elbette büyük bir insanlik suçu islenmis. Kasten olmasa bile komünist, zalim, isgalci, soykirimci, özellikle Dogu Türkistan'daki kardeslerimize uyguladigi zulümler ve soykirimlar yapan Çin'in bunun bedelini ödemesi lazim. Hepimiz biliyoruz. Artik dünyadaki savaslarin önemli bir kismi bu yöntemlerle yapilacak. Savaslar tanklarla, toplarla, tüfeklerle yapilmiyor. Virüslerle, küçücük çiplerle, ekonomiyle savaslar yapilacak. Eger bugün zalim Çin devletine haddi bildirilmez ve bedel ödettirilmezse diger zalim ülkeler de onun pesinden gidecek. Biz Büyük Birlik Partisi olarak diyoruz ki Çin, Türkiye Cumhuriyeti'ne en az 200 milyar dolar tazminat ödemelidir. Bu tazminat da yipranan esnafimiza, isçimize, emeklimize, düsük ücretlilerimize ve bu süreçte etkilenen vatandaslarimiza dagitilmalidir. "

Pandemi döneminde hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen ve vatandaslardan salgin kurallarina uymalarini isteyen Destici, esnaf ve isçilere yönelik devlet desteklerinin de arttirilmasi gerektigini kaydetti.

Kongrede mevcut Il Baskani Saban Bozbal, bayragi Salim Acabay'a devretti.

Kaynak: AA