AK Parti Grup Baskanvekili Mahir Ünal'dan Müsilaj Açiklamasi Açiklamasi

'Marmara Denizi'nde olusan müsilaji temizlemek için son dönemde ciddi bir mücadele veriliyor'.

AK Parti Grup Baskanvekili Mahir Ünal, Marmara Denizi'nde olusan müsilaji temizlemek için son dönemde ciddi bir mücadele verildigini bildirdi.

Ünal, Elbistan ilçesinde yapimi devam eden atik su aritma tesisindeki incelemelerinin ardindan gazetecilere yaptigi açiklamada, 180 milyon liralik yatirimla Elbistan'da ileri biyolojik su aritma tesisinin ikincisinin bugün itibariyla yüzde 40 oraninda tamamlandigini söyledi.

Su kaynaklari kirlendiginde bundan tüm dünyanin etkilendigini ifade eden Ünal, söyle konustu:

"Biliyorsunuz çevre ve su kaynaklarinin korunmasi, atik suyun temizlenmesi anlaminda ileri biyolojik atik su aritma tesisleri son dönemde Türkiye'nin çokça gündeminde. Çevre ve Sehircilik Bakanligimizca özellikle Marmara Denizi'nde olusan müsilaji temizlemek için son dönemde ciddi bir mücadele veriliyor. Aslinda bu mücadelenin kaynagi neydi? Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanligini kazandiktan kisa bir süre sonra CHP'nin yaptigi ilk icraat neydi? Ileri biyolojik su aritma tesisi temel atmama töreniydi. Oysa bu o kadar kritik bir konu ki... Bakin biz Kahramanmaras'ta ikincisini tamamliyoruz. Yani bir tanesini tamamladik su anda 180 milyon yatirimla Elbistan'da ileri biyolojik su aritma tesisinin ikincisini yapiyoruz. Peki Ileri biyolojik su aritma tesisleri hem ülkemiz hem dünya için neden önemli? Çünkü dünya hepimizin. Su kaynaklari kirlendiginde, su kaynaklari temizlenmediginde bu, bütün dünyayi etkiliyor."

Kahramanmaras'ta bu anlamda önemli çalismalarin hayata geçirildigini belirten Ünal, gelecek nesil için çevre ve doganin korunmasi gerektigini, bu konuda da herkese görev düstügünü sözlerine ekledi.

Kaynak: AA