Seydisehir'de Asim Cengiz Yasli Bakim Ve Refakatçi Evi'nin Temeli Atildi

Seydisehir Belediyesi tarafindan arsa tahsisi yapilan ve Cengiz Holding tarafindan yapimi üstlenilen Asim Cengiz Yasli Bakim ve Refakatçi Evi'nin temeli düzenlenen törenle atildi.

Törene Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Seydisehir Kaymakami Aydin Erdogan, Seydisehir Belediye Baskani Mehmet Tutal, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Cengiz, ilçe protokol üyeleri, siyasi partilerin ilçe baskanlari, muhtarlar ve çok sayida davetli katildi.

Anabaglar Mahallesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi üzerinde mülkiyeti Seydisehir Belediyesi’ne ait tasinmaz üzerine insa edilecek 4 bin 900 metrekare kapali alana sahip olacak Yasli Bakim ve Refakatçi Evinin, yil sonuna kadar tamamlanmasi hedefleniyor.

Törende konusan Konya Valisi Vahdettin Özkan "Belediyemiz ve hayirseverimizin bu tür yapmis oldugu bu çalisma insanlarimizin takdirine sayan olmustur. Insanlarimizin hem kirsal ve hem merkezde yasayan yaslilarimizin yasam kalitesini artiracak sosyal projeleri artirmak bir anlamda kamusal alt yapi hizmetlerinin önemli bir noktaya geldiginin göstergesidir." dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Ilçe Kaymakami Aydin Erdogan da çalismanin sosyal devlet anlayisinin bir uzantisi olduguna dikkat çekerek, "Yaslilarimiz canli tarihimiz, hafizamizdir. Bu baglamda ilçemizde de belediyemiz ve hayirsever is adamlarimiz ile birlikte yaslilarimiza sahip çikma vazifesini gerçeklestirmek adina bu tesisi ilçemize kazandiriyoruz. Bu tesisimizin ilçemize kazandirilmasinda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum." dedi.

Ilçe Belediye Baskani Mehmet Tutal ise bir toplumun, bir milletin medeni olmasinin temel esaslarindan birisinin kendi öksüzüne, yetimine ve yaslisina sahip çikmasi oldugunu belirterek tesisin önemine isaret etti.

Yapilan konusmalarin ardindan ilçe Müftüsü Adem Bebek'in yaptirdigi dua esliginde bakim ve refakatçi evinin temeli atildi.

3 katli olacak tesis, 50 metrekarelik 36 oda, doktor odalari, sosyal aktivite alanlari, dinlenme salonlari, kafeterya, restoran, TV odalari, hobi salonlari ve bahçeden olusacak.

Kaynak: AA