Sanayi Sitesindeki Dönüsüm Için Uzlasma Ofisi Açildi

Eski Sanayi Çarsisi Dönüsüm Projesi kapsaminda esnaf ve mülk sahipleri ile insaat firmasi arasinda uzlasmayi saglayacak olan uzlasma merkezi tören ile açildi. Uzlasma ofisinde 482 hak sahibi ve 262 dükkânin mülk sahibi ile uzmanlardan olusturulan ekip arasinda görüsmeler gerçeklestirilecek. Açilista konusan Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, “ Belediye olarak iki kazancimiz var. Biri sehrimize örnek bir eser kazandiracagiz, digeri de esnaf ve mülk sahiplerimiz karli çikacak” dedi.

Sanayi Sitesindeki Dönüsüm Için Uzlasma Ofisi Açildi
Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün Eski Sanayi Sitesini yeni alana tasinmasi ve mevcut alanin da kentsel dönüsüm ile cazibe merkezi haline getirilmesi projesinin ilk adimi atildi. Esnaf ve mülk sahipleri Ile Uzlasma saglayacak olan ofisin sanayi sitesindeki açilisina Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, TSO Baskani Tuncay Sahin, meclis üyeleri, siyasi parti il baskanlari ve STK Baskanlari katildi.



Her iki tarafta mutlu olacak

Kentin içinde kalmasi ve kent merkezinin daha yasanabilir hale getirilmesi için baslatilacak olan kentsel dönüsüm projesi öncesinde esnaf ve mülk sahipleri ile uzlasi saglanmasinin önemli olduguna dikkat çeken Baskan Özlü; “Uzlasma Ofisindeki arkadaslarimiz esnaf ve mülk sahipleriyle tek tek görüsecekler. Dükkan, rezidans veya nakit olmak üzere üç seçenekten birini esnaflarimiz belirleyecek. Uzlasi saglanmasinin ardindan ise TürkiyeViaport, Cadde 54, Istinye Park gibi açik AVM ve rezidans konutlari buraya insa edilecek. Yani burasi yeni yatirimin sekillenecegi bir ofis olacak. Belediye olarak buradaki kazancimiz ise Düzce’mize güzel bir eser birakacagiz ve esnaf ile mülk sahiplerimiz bu çalismadan karli ve memnun çikacaklar” ifadelerinde bulundu.

Vali Atay ve Baskan Özlü ile beraberindeki heyet, daha sonra Uzlasma Ofisini gezdikten sonra sanayi esnafini ziyaret ederek onlarla sohbet etti.
Kaynak: İHA