Rusya, Türkiye'ye Tüm Uçuslari 22 Haziran Itibariyla Tekrar Baslatma Karari Aldi

Rusya, Türkiye’ye tüm uçuslari 22 Haziran itibariyla tekrar baslatiyor.

Rusya Basbakan Yardimcisi Tatyana Golikova, baskent Moskova’da video konferans yöntemiyle yaptigi basin toplantisinda, uçuslarin tekrar baslamasina yönelik Rus heyetin Türkiye’ye gerçeklestirdigi ziyaretin sona erdigini belirtti.

Türk yetkililerin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina yönelik tedbirlerin uygulanmasiyla ilgili bir rehber hazirladigini söyleyen Golikova, "Rus heyetinin degerlendirmesine göre, Türkiye’de maske kullanimina dikkat edilirken, kontroller organize bir sekilde yapiliyor. Gerekli maske ve hijyen malzemeleri de bulunuyor." dedi.

Türkiye’deki turizm tesislerinde çalisanlara yönelik asilama sürecinin de basariyla yürütüldügüne isaret eden Golikova, "Yapilan degerlendirmeler sonucunda Türkiye’ye tüm uçuslarin 22 Haziran itibariyla tekrar baslatilmasi karari alindi." diye konustu.

Golikova, Türkiye’nin yani sira ABD, Belçika, Bulgaristan, Ürdün, Irlanda ve Italya ile de uçuslarin tekrar baslatilmasina karar verildigini söyledi.

Rusya, 15 Nisan’da aldigi kararla Türkiye ile uçuslari sinirlandirmisti. Rusya'dan bir heyet, 16 ve 17 Haziran'da Antalya'yi ziyaret ederek yetkililerden Kovid-19 önlemleri hakkinda bilgi almisti.

Kaynak: AA