Malatya Akça Mahallesi Ilk Kez Asfalt Yolla Tanisti

Malatya’nin Kale ilçesine bagli Akça Mahallesi’nde yasayan vatandaslar, yillar sonra yollarina asfalt yapilmasinin mutlulugunu yasiyor.

Malatya Akça Mahallesi Ilk Kez Asfalt Yolla Tanisti
Malatya Büyüksehir Belediyesi, Malatya genelinde asfaltlama, yol bakim ve onarim çalismalarina devam ediyor. Asfaltlama çalismalari kapsaminda Kale ilçesi Akça Mahallesi’nde yapilan çalismalar tamamlandi.

Malatya’nin 13 ilçesinde yaptigi çalismalari yogunlastiran Malatya Büyüksehir Belediyesi, özellikle yaz aylarinin gelmesiyle kirsal bölgelerde asfaltlama, yol bakim ve onarim çalismalarini hizlandirdi. Malatya’nin rakim olarak yüksek bölgelerinde de asfalt çalismasini sürdüren ekipler, Kale ilçesi Akça Mahallesindeki çalismalari tamamladi.

Kale ilçesi Akça Mahallesinde yapilan çalismalari incelemek için mahalleyi ziyaret eden Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’a, Kale Belediye Baskani Murat Koca, siyasi parti temsilcileri, daire baskanlari ve muhtarlar eslik etti.

Bölgede yapilan çalismalar hakkinda bilgiler veren Yol ve Altyapi Koordinasyon Daire Baskani Mehmet Mert, “Akça mahallemizde 7 km’lik yol çalismasini yaptik. Bölgenin asfalti 7 km olmasina ragmen zor ve rakimi yüksek alanda ekiplerimiz çalismalarini yapiyor. Çalismalarimizla birlikte bölge tarihinde ilk defa asfalt yol kazanmis olacak” dedi.

Yillar sonra mahalle olarak ilk defa asfalta kavustuklarini vurgulayan Akça Mahallesi Muhtari Emir Gülçek, yapilan çalismalarin Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’in sayesinde oldugunu ve Baskan Gürkan ile ekibine tesekkür ettiklerini söyledi.



Akusagi Mahallesi Muhtari Abdulvahap Kösetas, Yenidamlar Mahallesi Muhtari Hikmet Yüzük ve Uyanik Mahallesi Muhtari Ekrem Biliç, yapilan çalismalardan dolayi Baskan Gürkan ve ekibine tesekkür ettiklerini dile getirdiler.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kale ilçe Baskani Mustafa Avci ise yapilan hizmetlerin zor hizmetler oldugunu ancak Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’in zor hizmetlerin üstesinden gelen biri oldugunu ve Cumhurbaskani’nin da Malatya’da yapilan hizmetlerin görülmesi gerektigini ifade ettigini belirterek, Baskan Gürkan’a tesekkür etti.

Kale Belediye Baskani Murat Koca, Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’in Kale ilçesine verdigi desteklerden dolayi Kale halki adina tesekkür ettigini söyledi.



Yollarin ve suyun medeniyet oldugunu ifade eden Baskan Gürkan ise, “Malatya’nin her kösesinde, her noktasinda, her mahallesinde santiyemiz mevcut. Bir taraftan Yol ve Altyapi Dairemizin santiyeleri bir taraftan MASKI Genel Müdürlügümüzün santiyeleri, bir taraftan çevre düzenlemeleriyle ilgili suanda her tarafta çalisma içerisindeyiz. Cumhurbaskanimizin ifadesinde yer buldugu gibi yol,asfalt ve su medeniyettir. Medeniyeti vatandasimizin ayagina götürmek bizim boynumuzun borcudur. Yaptigimiz çalismalarin Akça mahallemize, Kale ilçemize ve Malatya’miza hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum. Bizim insanlarimiz nezaketli insanlar. Çalistigimiz bölgelerde hemsehrilerimiz kazalardan belalardan uzak olunmasi ve çalismalarimizin hayirli olmasi için kurbanlar kesiyorlar. Allah kesilen kurbanlari kabul etsin. Kazasiz belasiz yapilan bütün yollarda hemsehrilerimizin rahatlikla seyahat etmelerini temenni ediyorum” diye konustu.

Baskan Gürkan, asfalt çalismalarini inceledikten sonra çalismalari yapan personelle bir araya gelerek özverili bir sekilde çalismalar yaptiklari için personellere tesekkür etti.
Kaynak: İHA