Kültür Ve Turizm Bakanligin'in Özel Ödülü GAÜN'lü Ögrenciye

Kültür ve Turizm Bakanligi, Sinema Genel Müdürlügü ve Yesilay ortakligi ile düzenlenen kisa film yarismasinda, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ögrencisi Hüseyin Ozan Yalçinsoy, çektigi kisa filmiyle Kültür ve Turizm Bakanligi Özel Ödülü’nü kazandi.

Kültür Ve Turizm Bakanligin'in Özel Ödülü GAÜN'lü Ögrenciye
‘Gençlerin Gözünden Uyusturucu Madde Bagimliligi’ temasiyla düzenlenen Yesilay Saglikli Fikirler Kisa Film Yarismasi’nin sonuçlari açiklandi. Kültür ve Turizm Bakanligi, Sinema Genel Müdürlügü ve Yesilay ortakligi ile düzenlenen yarismada; GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü üçüncü sinif ögrencisi Hüseyin Ozan Yalçinsoy, ‘Bihaber’ isimli kisa filmiyle 15 bin Türk Lirasi degerindeki Kültür ve Turizm Bakanligi Özel Ödülü’nü almaya hak kazandi.

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardimcisi ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Baskani Doç. Dr. Özcan Demir, ögrencisini tebrik ederek basarisinin, Yalçinsoy’un meslek hayatina da katkisi olacagini ümit ettigini söyledi.

‘Yesilay Saglikli Fikirler Kisa Film Yarismasi’ndan kazanilan ödülün Hüseyin Ozan Yalçinsoy ve genç sinemaci arkadaslarini daha fazla basari için motive edecegini belirten Doç. Dr. Özcan Demir, bölümde yapilan çalismalarla daha nice basarili ögrenciler göreceklerine olan inancini dile getirdi.

Jürisinde Dervis Zaim ve Ceyda Düvenci gibi sektörde aktif isimlerin yani sira akademi dünyasindan da tecrübeli isimlerin yer aldigi yarismada toplam 80 bin Türk Lirasi tutarinda ödül dagitildi. Yarismanin ödül töreni 23 Haziran 2021 tarihinde online olarak gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA