KKTC'de Çalisma Ve Sosyal Güvenlik Bakaninin Istifa Muammasi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Koral Çagman’in aldigi ani bir kararla istifasini sunmaya hazirlandigi iddia edildi. Istifa mektubu ile Basbakanliga gelerek Basbakan Hamza Ersan Saner ile bir saatlik görüsme gerçeklestiren Bakan Çagman, açiklama yapmadan ayrildi.

KKTC Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Koral Çagman’in Is Yasasi ile Toplu Is Sözlesmesi, Grev ve Referandum Yasasi’na iliskin degisiklik tasarisina sicak bakmadigi ve buna ragmen tasarinin hayata geçirilmeye çalisilmasindan rahatsiz oldugu gerekçesiyle istifa etme karari aldigi iddia edildi. Bakan Çagman’in Basbakanliga gelerek istifasini Basbakan Hamza Ersan Saner’e sundugu kaydedildi. Basbakanliga girisinde istifa iddialariyla ilgili herhangi bir açiklama yapmayan Çagman, "Basbakan ile görüsmem var, görüsme sonrasinda açiklama yapacagim" ifadelerine ragmen Basbakanlik binasindan ayrilirken herhangi bir açiklama yapmadi.

"Rutin görüsme"

KKTC Basbakan Danismani Durali Güçlüsoy, Basbakan Ersan Saner ile Çalisma Bakani Çagman’in "rutin" görüsme gerçeklestirdigi yönünde basina bilgi verdi.

Basbakan Saner ise, Basbakanliktan ayrilirken Koral Çagman’in istifasini sunmadigini söyleyerek, detayli açiklama yapmaktan kaçindi.
Kaynak: İHA