Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakani Dönmez, Samsun Enerji Koordinasyon Toplantisi'nin Ardindan Konustu Açiklamasi

'Karadeniz sahil kentlerinde de sismik arastirmalari baslatiyoruz. Samsun'a bu yil içerisinde yaklasik 64 milyon liralik sismik ArGe, arastirma yapilmasiyla ilgili bütçe ayirdik. Insallah denizde oldugu gibi belki karadan da müjdeli haberleri sizinle paylasiriz'

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakani Dönmez, Samsun Enerji Koordinasyon Toplantisi'nin Ardindan Konustu Açiklamasi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, "Karadeniz sahil kentlerinde de sismik arastirmalari baslatiyoruz. Samsun'a bu yil içerisinde yaklasik 64 milyon liralik sismik Ar-Ge, arastirma yapilmasiyla ilgili bütçe ayirdik. Insallah denizde oldugu gibi belki karadan da müjdeli haberleri sizinle paylasiriz." dedi.

Samsun Valiligini ziyaret eden Bakan Dönmez, seref defterini imzaladiktan sonra Vali Zülkif Dagli ile görüstü.

Daha sonra Samsun Büyüksehir Belediyesi Sehit Ömer Halisdemir Salonu'nda basina kapali gerçeklestirilen "Samsun Enerji Koordinasyon Toplantisi'na" katilan Dönmez, programin ardindan basin toplantisi düzenledi.

Samsun'da enerji ve madencilik alaninda yapilan faaliyetlerle yürütülen projeleri degerlendirdiklerini belirten Dönmez, Samsun'un Karadeniz'in parlayan yildizlarindan oldugunu söyledi.

Samsun'un sanayi, tarim, egitim, denizcilik gibi birçok alanda bölgenin lokomotif sehirlerinden biri olduguna isaret eden Dönmez, "Günümüzde sadece ülkeler yarismiyor, sadece sirketler de yarismiyor, sehirler de dogal olarak yarisiyor. Tatli bir rekabet var. Sehirlerimizin bu yarisinda bizim onlara gereken destegi vermemiz gerekiyor." ifadesini kullandi.

Samsun'da enerji alaninda 2002 yilinda yapilan yatirimin 6,3 milyon lira iken geçen yil bu rakamin 378 milyon liraya yükseldigini anlatan Dönmez, son 18 yilda ise 3,82 milyar liralik yatirimin hayata geçirildigini dile getirdi.

Bu yil da yatirimlarin ayni sekilde devam edecegini vurgulayan Dönmez, "Özel sektör elektrik üretim yatirimlari hariç, ki onlar finalize olduktan sonra bu rakamlari elde edebiliyoruz, sadece elektrik dagitim, gaz dagitim ve kamu kurumlarimiz olarak baktigimizda 330 milyon liralik bir yatirim planliyoruz. Bunun elektrik dagitim tarafi 270 milyon lira civarinda olacak. Yine dogal gaz dagitim tarafinda da yaklasik 20 milyon liralik yatirimi planliyoruz." diye konustu.

Türkiye Petrollerinin Karadeniz'de, Samsun'a çok yakin bölgede Bati Karadeniz'de önemli sismik arama, arastirma ve üretim faaliyetleri bulunduguna dikkati çeken Dönmez, sunlari kaydetti:

"Karadeniz sahil kentlerinde de sismik arastirmalari baslatiyoruz. Samsun'a bu yil içerisinde yaklasik 64 milyon liralik sismik Ar-Ge, arastirma yapilmasiyla ilgili bütçe ayirdik. Insallah denizde oldugu gibi belki karadan da müjdeli haberleri sizinle paylasiriz. Arastirma yapmadan, yerin altinin filmini, fotografini çektirmeden bir sey söylemek erken ama aranmadik hiçbir yer kalmasin. 'Arayanlar bulanlardir' düsturu çerçevesinde Ar-Ge bütçemizi Samsun için ayirmis durumdayiz."

Toplantiya Vali Dagli, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Çigdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktas ve Orhan Kircali ile kamu kurumlari ile ilgili birimlerin yöneticileri katildi.

Kaynak: AA