Doganin Kalbindeki Tarihi 'Çifte Köprüler' Ziyaretçilerini Bekliyor

Artvin'in Arhavi ilçesinde birbirini tamamlayan ve tam daire özelligi tasiyan tarihi 'Çifte Köprüler', Osmanli mimarisi tas isçiligini yansitan görüntüleriyle ilgi görüyor Ziyaretçilerden Meryem Turan: 'Artvin'e gelip de tarihi Çifte Köprüleri görmemek olmaz'.

YUSUF OKUR - Artvin'in Arhavi ilçesinde, Osmanli mimarisi tas isçiliginin en güzel örneklerinden "Çifte Köprüler", asirlara meydan okuyan ihtisamli görüntüsüyle ilçeyi ziyaret edenlerin ugrak yerleri arasinda yer aliyor.

Ilçeye Bagli Ortacalar bölgesinde Kamilat ve Sogucak dereleri üzerinde birbirini tamamlayacak sekilde konumlandirilan köprüler, 18. yüzyilda moloz ve kesme taslarla Osmanli mimarisi seklinde insa edildi.

Birbirini tamamlayan ve tam daire özelligi tasiyan tarihi "Çifte Köprüler", dogayla kültürün bütünlestigi turizm destinasyon noktasi olarak her mevsim turistlerden ilgi görüyor.

Karayollari Genel Müdürlügünce 2003'te restore edilerek turizme kazandirilan Çifte Köprüler, kentin en önemli kültürel yapilari arasinda yer aliyor.

Kastamonu'dan gelen Meryem Turan, AA muhabirine, ilk kez gördügü Çifte Köprüler'e hayran kaldigini söyledi.

Dogada zaman geçirmeyi sevdigini dile getiren Turan, Kovid-19 salgini sürecinde de kalabaliklardan uzak durup daha güvenli tatil için böyle yerleri tercih ettiklerini belirterek, "Burasi çok güzel, harika bir yer. Çok güzel bir doga var. Bekledigimizden çok daha güzel bir yer. Dogasi, ormani, yesili çok güzel. Su sesi insani dinlendiriyor. Tarihle doga içi içe. Artvin'e gelip de tarihi Çifte Köprüleri görmemek olmaz. Ilk defa geldim ama insallah yine gelecegiz." dedi.

- "Doganin güzelligi adeta sarhos etti"

Burçin Açikgöz de isi geregi bir yildir Hopa'da yasadigini ve Çifte Köprüleri ilk kez gördügünü anlatti.

Salgin nedeniyle çok gezme firsati bulamadigini aktaran Açikgöz, "Burasi harika bir yer. Doganin güzelligi adeta sarhos etti. Asik oldum." ifadesini kullandi.

Açikgöz, bölgeyi ziyaret edenlerden, tarihle iç içe olan bu dogayi korumalarini da istedi.

Artvin'de fotografçilikla ugrasan Dilan Sahinbas ise Çifte Köprüler'e dogayla bütünlesen tarihi fotograflamak için geldigini söyledi.

Herkese Artvin'e gelerek Çifte Köprüleri görmeyi tavsiyesinde bulunan Sahinbas, "Dört mevsim gelinecek bir yer. Osmanli döneminde yapilmis iki tas köprü var burada. Biz geldigimizden beri çok sayida yerli turist geldi. Artvin çok güzel yerlere sahip. Çifte Köprüler de bunlardan biri." diye konustu.

Kaynak: AA