Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Altun Açiklamasi 'Çocuklarimizi Terör Ve Istismar Çarkina Kurban Etmeyecegiz'

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, "Evlat hasretiyle gözü yasli anne babalara sözümüzdür, çocuklarimizi terör ve istismar çarkina kurban etmeyecegiz." ifadesini kullandi.

Altun, Twitter hesabindan yaptigi paylasimda sunlari kaydetti:

"Evlat hasretiyle gözü yasli anne babalara sözümüzdür, çocuklarimizi terör ve istismar çarkina kurban etmeyecegiz. Son çocugumuzu da hain terör örgütü PKK/YPG'nin pençesinden kurtarana kadar yilmadan ve kararlilikla mücadelemiz devam edecek."

Fahrettin Altun'un paylasiminda, "YPG çocuklari sömürmeye devam ediyor." basligiyla Türkçe alt yazili Ingilizce video da yer aldi.

Birlesmis Milletler (BM) tarafindan yayimlanan bir raporun, terör örgütü PKK'nin Suriye kolu YPG'nin çocuklari toplamaya devam ettigini bir kez daha ortaya koydugu belirtilen videoda, su ifadelere yer verildi:

"YPG, ISID'e karsi koalisyonda ABD'nin ortagi olan sözde Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) çogunlugunu olusturuyor. Rapora göre, YPG tarafindan örgüte alindigi ispat edilen çocuk sayisi 318 ve YPJ tarafindan örgüte alinan çocuk sayisi ise 99'dur. YPJ, ABD'nin koalisyondaki ortagi SDG'nin çatisi altinda faaliyet gösteren YPG'nin kadin kollaridir. Suriye'de dogrulanmis rakamlara göre, terör örgütüne çocuklarin alinmasi vakalarinin yüzde 35'inden SDG ve ona bagli örgütler sorumludur."

YPG ve SDG'nin, Haziran 2019'da BM ile çocuk istismarini sona erdirmek için ortak eylem plani imzalamasina ragmen insan haklarini ihlal etmeyi sürdürdügü kaydedilen videoda, Türkiye'nin uluslararasi toplumu, PKK ve ona bagli örgütlerin çocuklara yönelik olusturdugu tehlike konusunda defalarca uyardigi bildirildi.

Videoda, Türkiye'nin güneydogusunda terör örgütü tarafindan birçok çocugun kaçirilip zorla örgüte dahil edildigi vurgulanarak, PKK'nin kaçirdigi bu çocuklarin bir kisminin annelerinin, Diyarbakir'da HDP Il Baskanligi önünde oturma eylemi yaptigi animsatildi.

PKK ile yakin iliskilere sahip siyasi parti HDP ve onun gençlik teskilatinin, terör örgütü PKK için eleman kazandirma araci görevi gördügüne isaret edilen videoda, Diyarbakir annelerinin protestolarinin yarattigi baskinin, geçen yil 240'tan fazla ailenin çocuklariyla yeniden bir araya gelmesiyle sonuçlandigi belirtildi.

Videoda, "Çocuklar gelecegimizdir ve terör gruplarinin pençesinden korunmalidir. Türkiye, PKK ve her türlü teröre karsi güçlü mücadelesini sürdürecektir." ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA