Alzheimer Yasam Evi Hasta Kabulüne Basladi

Hastalarinin ve yakinlarinin yasam kalitesini yükseltmek amaciyla Izmit Belediyesi tarafindan açilan Alzheimer Yasam Evi’nde hasta kabulüne baslandi.

Alzheimer Yasam Evi Hasta Kabulüne Basladi
Izmit Belediyesi, Alzheimer hastalarinin sosyal yasama uyumunu arttirmak ve bakimlari konusunda yakinlarina yardimci olmak adina Alzheimer Yasam Evi’ni hayata geçirdi. Malta Mahallesi’nde açilisi yapilan Alzheimer Yasam Evi kayit kabulüne basladi.

Alzheimer Yasam Evi’nden hizmet alabilmek için hasta yakinlari telefon, internet veya yüz yüze olarak basvuruda bulunabilecek. Basvurular Kocaeli Üniversitesi Tip Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dali’na yönlendirilecek. Alzheimer hastasinin uygunluguna dair rapor Nöroloji Ana Bilim Dali tarafindan belediyeye iletilecek. Rapordaki uygunluk durumuna göre Alzheimer hastasi Alzheimer Yasam Evi’ne kaydolacak.

Günde 16 kisiye hizmet verecek olan Alzheimer Yasam Evi’nde, sosyal hizmet uzmani, hemsire ve yasli bakim teknikeri ile birlikte hizmet verilecek. Alzheimer Yasam Evi’nde; zihinsel aktiviteler, paylasim saati uygulamalari, psikomotor aktiviteler, kusaklar arasi iletisim aktiviteleri, fiziksel egzersizler, kültür sanat aktiviteleri, sosyo-kültürel geziler ve müzik-ritim aktiviteleri olacak.
Kaynak: İHA