Akdeniz Üniversitesinde Gökyüzü Gözlem Etkinligi Düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumunun (TÜBITAK) Gökyüzü Gözlem Etkinligi'ne katildi.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, etkinlik üniversitesi yerleskesinde bulunan TÜBITAK Ulusal Gözlemevi'nde düzenlendi.

Etkinlige Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan'in yani sira TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Cengiz Toker, Genel Sekreter Ali Evren Imre, Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Sacit Özdemir ile akademisyenler katildi.

Etkinlikte Deneyap Teknoloji Atölyeleri ögrencileri ile bulusan Özkan, TÜBITAK gözlemevinin üniversitede yer almasi ve bir parçasi olmasinin gurur verdigini dile getirdi.

Uzayla ilgili çalismalarin kendisine heyecan verdigini belirten Özkan, “NASA Mars'a araç indirdiginde inanilmaz derecede heyecanlanmistim. Ama keske orada bir ay-yildiz olsaydi. Insallah birkaç sene sonra sizler onlarin arasinda olacaksiniz. O ay yildizi Mars'a, Ay'a sizler indireceksiniz. Bu konuda umutlu ve heyecanliyiz." diye konustu.

TÜBITAK Baskani Mandal ise etkinligin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sürecinde ilk kez fiziki ortamda gerçeklestirilen faaliyet oldugunu söyledi.

Gökbilimle ilgili çalismalarin yogunlastigi bir sürece girildigine dikkati çeken Mandal, “Bu yilin basinda Sayin Cumhurbaskanimiz da Milli Uzay Programimizi açiklamisti. Bununla birlikte gökbilime olan önem ve ilgi çok daha artacak." dedi.

Etkinligin ardindan Mandal, Özkan’a 2022'de gökyüzüne firlatilacak TÜRKSAT 6A uydusunun maketini hediye etti.

Kaynak: AA