7 Bin 500 Kisinin Istihdam Edildigi Elazig OSB'de Asilama Basladi

7 bin 500 kisinin istihdam edildigi Elazig Organize Sanayi Bölgesinde mobil ekipler tarafindan çalisanlarin asilanmasina baslandi.

7 Bin 500 Kisinin Istihdam Edildigi Elazig OSB'de Asilama Basladi
Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin yerinde asi uygulamasinin baslayacagini açiklamasinin ardindan Elazig’da da, Organize Sanayi Bölgesinde çalisan personeller, Il Saglik Müdürlügüne bagli mobil ekipler tarafindan asilanmasina baslandi. Sabah saat 09.00’da baslayan asi uygulamasinin her gün aksam 17.00’ye kadar devam edecegi, günlük 750 personelin asilamasinin planlandigi aktarildi.

“Böyle bir uygulamanin olmasi çalisanlar için çok büyük bir rahatlik ve hizmettir”

Saglik Bakanliginin böyle bir uygulama yapmasinin çok isabetli bir durum oldugunu aktaran Elazig Organize Sanayi Bölgesi Baskani Suat Öztürk, “Organize Sanayilerinde sanayi kuruluslarinda çalisan arkadaslarimizin saglik teskilatlarina grup seklinde gidip asi olup gelmeleri gerçekten belki daha uzun bir süre olacakti ve ya bu kadar randimanli olmayacakti. Burada gördügünüz gibi Organize Sanayimizin tahsis etmis oldugu konferans salonunda ki bu alanda gerçekten Saglik Bakanligimizin ve saglik çalisanlarimizin Il Müdürümüzün büyük gayret ve destekleriyle bir organizasyon yapildi. Organizasyonda bizim bütün sanayi kuruluslarimiza bildirildi ve oradan gruplar halinde geliyorlar. Isletme sahiplerimiz hiçbir zaman baski yapilarak asi yapilmasini tavsiye etmiyorlar ama büyük bir yogunluklu olarak çalisanlarimizin kendi istekleriyle bir baslangiç yapildi. Bu yapilan baslangiçta da büyük bir yogunluk oluyor. Insallah kisa zamanda Elazig Organize Sanayisinde çalisan isletmelerimizde ki bütün personellerimizin büyük oranda yüzde 90-95’in üzerinde asilanma islemleri gerçeklesmis olacaktir. 2’nci dozunda yapilmasi halinde daha düzenli olacaktir. Türkiye genelinde böyle bir uygulamanin olmasi Organize Sanayilerinde çalisanlar için çok büyük bir rahatlik ve hizmettir. Bu hizmetten dolayi Saglik Bakanligimiza ve müdürlügümüze ve burada çalisan bütün saglik personeli arkadaslarimiza gönülden tesekkür ediyorum" dedi.

Gönüllü olarak yerinde asi uygulamasindan faydalanan isçilerde, böyle bir imkan taninmasindan dolayi tesekkür etti.
Kaynak: İHA